„De 2 ani sutinem educatia profesionala din Romania. Am dezvoltat proiecte pilot, cazuri de bune practica in care am aratat ca a fi meserias e o alegere de viitor pentru copiii nostri si poate aduce valoare tarii. Urmatorul pas in Romania Meseriasa este coalizarea tuturor celor interesati de dezvoltarea de solutii pe termen lung. In acest sens, cina festiva de la Castelul Bran a adus fata in fata tineri cu potential din industria ospitalitatii si oameni importanti din companii, presa si institutii ale statului. Ne-a bucurat sprijinul tuturor si dorinta de a schimba, impreuna, imaginea invatamantului profesional din Romania”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom.
Timp de 5 saptamani, viitorii meseriasi au trecut printr-un program intensiv de dezvoltare personala si profesionala. In cadrul atelierelor de dezvoltare personala, elevii au beneficiat de:
- Profilare vocationala si psihologica organizata de Asociatia pentru Copii si Tineri 4U
- Invatare experientiala in urmatoarele domenii: comunicare, lucru in echipa, spirit antreprenorial, responsabilitate civica, pregatire in fata angajatorului. Atelierele au fost desfasurate de trainerii Trend Consult Group.
In fiecare serie, elevii au dezvoltat un proiect specific meseriei lor:
- Seria Petrol si Gaze – exercitiu Kaizen (imbunatatirea proceselor de lucru pentru rezolvarea problemelor si eliminarea ineficientelor in activitatea de productie) alaturi de specialisti din OMV Petrom;
- Seria Electric, Electronica si Electromecanica – construirea unei machete care prezinta un oras sustenabil – Targu Jiu eficientizat din punct de vedere energetic si urbanistic. Elevii au fost indrumati de Claudiu Butacu si Mihai Toader Pasti – initiatorii proiectului EFdeN;
- Seria Mecanica – la atelierul renumitului pilot auto Gabriel Onofrei elevii au invatat sa construiasca 4 banci, care vor fi amplasate in centrul orasului Brasov;
- Seria Constructii si Electric – crearea unui foisor sustenabil din punct de vedere energetic, alimentat cu energie solara sub coordonarea echipei EFdeN.
- Seria Turism si Alimentatie – pregatirea si organizarea unei cine festive pentru 50 de invitati in incinta Castelului Bran sub indrumarea lui Chef Cezar Munteanu si American Hotel Academy.
In total, in cele doua editii ale Taberei Meseriasilor din Tara lui Andrei (2015 si 2016) au fost formati 470 de elevi (electricieni, constructori, operatori sonda, bucatari, croitori si frizeri) si 95 de profesori din 38 licee tehnologice si scoli profesionale din judetele Prahova, Gorj, Dambovita, Bacau, Arges si au fost acordate 60 de burse de merit in valoare totala de peste 73.000 de Euro.
Ce meserie ar fi avut Denis Hanganu, dacă nu era actor: „O spun...
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Tot ce trebuie să știi despre RODIE, fructul-minune cu multiple beneficii...
Sursa: garbo.ro
-
INTERVIU EXCLUSIV: Cravata Galbenă, filmul prin care Serge Celebidachi aduce...
Sursa: kudika.ro