Social27 August 201613:20

Lectura de un minut

Ministerul Afacerilor Externe anunta ca a fost confirmata moartea altor doi cetateni romani in cutremurul ce a afectat provincia italiana Rieti, numarul romanilor morti ajungand la zece, iar al celor disparuti fiind de 16.

”Ministerul Afacerilor Externe anunta cu profund regret ca a fost confirmat decesul altor doi cetateni romani. Astfel, la acest moment, numarul cetatenilor romani care si-au pierdut viata in urma cutremurului din Italia este de zece persoane. In ceea ce priveste semnalarile privind cetatenii romani declarati disparuti, numarul cazurilor aflate in atentia Ministerului Afacerilor Externe este, in acest moment, de 16 persoane. Verificarile complexe sunt efectuate de echipele consulare mobile, atat in baza informatiilor oficiale furnizate de catre autoritatile italiene, cat si a celor primite din partea familiilor celor disparuti”, precizeaza MAE.

Echipele consulare mobile ale Ambasadei Romaniei la Roma si Consulatului General al Romaniei la Bologna sunt in continuare pe teren, actioneaza in mod coordonat si intreprind toate demersurile necesare pentru a verifica si confirma, pe toate canalele disponibile, situatia persoanelor de cetatenie romana declarate disparute. Verificarile se deruleaza in permanenta coordonare cu autoritatile italiene competente, mentioneaza MAE.

Atat Ambasada Romaniei la Roma, cat si Consulatul General al Romaniei la Bologna isi desfasoara activitatea la capacitate maxima, in vederea acordarii de asistenta consulara cetatenilor romani afectati de seism.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon: Ambasada Romaniei in Italia - (0039) 06 835 233 58 si (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al Romaniei la Bologna - (0039) 051 5872120 si (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

Citeste si:
Infectare în masă la un abator din Germania: Zeci de români afectați
Infectare în masă la un...

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleante familiilor cetatenilor romani care si-au pierdut viata in aceasta tragedie si acorda in continuare intreaga asistenta necesara, transmite News.ro.

Bilantul seismului de miercuri, din centrul Italiei, a crescut sambata la 284 de morti, a anuntat Protectia Civila citata de La Repubblica, in timp ce presedintele tarii, Sergio Mattarella, a ajuns la Amatrice.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.