Social 20 August 2016 13:30
Camera Deputatilor a lansat patru noi licitatii publice pentru lucrari de reparatii si igienizare in cladirea Palatului Parlamentului si in parcarea subterana a acesteia, in valoare de peste 1,5 milioane de euro.

Cele mai costisitoare lucrari vor fi executate in corpul A2 al cladirii, potrivit licitatiei publice lansate de Camera Deputatilor. Forul va cheltui 5,1 milioane de lei (1,1 milioane euro) pentru reparatii si lucrari de intretinere, care includ revizuirea blaturilor de marmura, repararea finisajelor usilor monumentale, inlocuirea draperiilor si perdelelor de pe holurile Camerei Deputatilor, precum si alte lucrari de refacere a tencuielii si a vopselei.

Tot in corpul A2 se vor executa lucrari la etajele superioare, pentru intretinerea peretilor si a lambriurilor, repararea plafonului si a pardoselii, precum si inlocuirea mochetelor. Lucrarile vor costa 955.000 de lei (214.000 euro).

Camera Deputatilor va cheltui aproape 632.000 de lei (141.500 euro) pentru lucrari de igienizare din corpul B3 al Palatului Parlamentului, in "spatii in care se desfasoara activitati parlamentare, spatii cu destinatie sali birouri, holuri si care au fost concepute astfel incat sa beneficieze de finisaje deosebite, cu o calitate de exceptie si decoratiuni deosebite", potrivit caietului de sarcini a lucrarii.

Aceste lucrari includ reparatii vopsitorii in holuri, culoare si sali, reparatii tencuieli si elemente decorative, reparatii vopsitorii in birouri, inlocuirea mochetei, revizuirea finisajelor la tamplaria de lemn si la mastile radiatoare din lemn, reparatii parchet, reparatii in grupurile sanitare, precum si refacerea instalatiei sanitare si electrice, scrie News.ro.

O alta lucrare programata, in valoare de 304.000 de lei (68.000 euro), va avea loc in parcarea subterana a Camerei Deputatilor. Administratorii cladirii sustin ca ultimele astfel de lucrari au avut loc in urma cu 16 ani, iar parcarea trebuie rebetonata.

"Pentru drumul existent, executat cu aproximativ 16 ani in urma, datorita suprafetei carosabile degradate, in special in zona accesului in curte din strada Izvor si a accesului in cladirea parcajului destinat Camerei Deputatilor, lucrarile de reparatii care se impun a fi executate sunt spargerea suprafetei de beton in zona deteriorata, asternerea unui strat de nisip de 2 cm grosime, turnarea unui nou strat de beton rutier BcR4 in grosime de 20 cm pe o suprafata de 1.242 mp si inlocuirea bordurilor", potrivit caietului de sarcini.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Valoarea totala a celor patru lucrari este de peste 7 milioane de lei (1,57 milioane euro).

Lucrarile de reparatii fac parte dintr-o serie mai mare de lucrari demarate de Camera Deputatilor in ultimii doi ani, avand in vedere starea avansata de degradare a cladirii Palatului Parlamentului. Administratorii vor ca aceste lucrari sa fie finalizate pana in decembrie 2016. Recent, Camera Deputatilor a deschis si o licitatie pentru inlocuirea ascensoarelor din cladire, avand in vedere ca ele prezinta riscuri din cauza vechimii si uzurii.

Cele 22 de ascensoare care ar urma sa intre in reparatii sau sa fie inlocuite sunt vechi si de 30 de ani. Camera Deputatilor a deschis o licitatie pentru expertizarea tehnica a lor, in valoare de 100.000 de lei, urmand ca la finalul procedurii sa inceapa si lucrarile de modernizare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.