Social 16 August 2016 14:30
Transylvania College, singura scoala din Romania acreditata pe curriculum romanesc si curriculum Cambridge, anunta finalizarea celei de-a doua inspectii a Departamentului pentru Educatie din Marea Britanie pentru mentinerea statutului de BSO (British School Overseas). Raportul primit in urma inspectiei reconfirma faptul ca institutia de invatamant din Cluj, cu o traditie de 23 de ani, ofera cele mai inalte standarde de educatie, rezultatele primite fiind foarte bune pe toate segmentele analizate.

Potrivit reprezentantilor institutiei de invatamant, la baza procesului de evaluare exista 100 de standarde care sunt structurate in noua sectiuni, atent urmarite si analizate pe parcursul inspectiei. Printre acestea sunt vizate eficacitatea activitatilor de predare si evaluare, pregatirea si creativitatea profesorilor, alinierea spatiilor educationale sau de cazare in boarding la standardele corespunzatoare scolilor britanice internationale, precum si dezvoltarea spirituala, morala, sociala si culturala a elevilor.

De asemenea, eficienta echipei de management educational a scolii este evaluata prin prisma capacitatii de a promova educatia, de a asigura sanatatea si siguranta elevilor prin politici anti-agresiune si masuri de protectie, precum si prin programe de sustinere a elevilor supradotati sau cu dificultati de invatare.

De altfel, analiza evolutiei elevilor in scoala si a performantelor acestora reprezinta o alta componenta importanta a inspectiei. Reprezentantii britanici au vizat in mod special elevii din liceu, care, asa cum este mentionat in raport, demonstreaza calitati personale exceptionale, precum capacitate de analiza, reflectie si empatie, devenind modele de excelenta pentru colegii lor mai mici.

Transylvania College, in top 3% al scolilor britanice acreditate din lume

Conform informatiilor emise de Consiliul Scolilor Britanice Internationale, in lume functioneaza in prezent 3016 scoli britanice, dintre care doar 87, printre care si Transylvania College, au primit acreditarea British School Overseas, trecand cu succes prin inspectia de acreditare. De altfel, scoala este unica in sistemul educational din Romania, fiind singura institutie acreditata pentru a oferi atat in ciclul primar, cat si in gimnaziu, curriculum-ul romanesc si curriculum-ul national al Angliei, pe linia internationala britanica. In plus, in 2010, Transylvania College a primit si acreditarea Cambridge pentru liceu, elevii pregatindu-se pe parcursul celor 4 ani de studiu pentru a sustine examene Cambridge la toate disciplinele studiate.

Citeste si:
Angajații din învățământ protestează la sediul Guvernului. Ce...
Angajații din învățământ...

Astfel, raportul BSO arata ca managementul institutiei este extrem de eficient in crearea unei culturi organizationale pozitive si inovatoare, asigurand dezvoltarea de programe academice si extra-curiculare care asigura formarea completa si continua a elevilor. Prin acestea se urmareste implicarea pro-activa a consiliului guvernatorilor in directia strategica a scolii, dar si dezvoltarea si mentinerea unei colaborari exceptionale cu parintii din comunitatea scolii.

„Obtinerea si mentinerea statutului oficial de scoala britanica ne motiveaza sa continuam sa fim inovativi, sa fim la curent cu cele mai moderne practici internationale in domeniul educatiei si sa le implementam eficient. Ne bucuram ca eforturile noastre sunt validate la acest nivel, mai ales tinand cont de faptul ca aceasta recunoastere internationala are, dupa cum putem vedea deja, un impact pozitiv si asupra statutului absolventilor nostri”, a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv al Transylvania College.

Citeste si:
Guvernul a modificat Statutul polițistului. Ce spune noua dispoziție
Guvernul a modificat Statutul...

POtrivit unui comunicat remis 9am, evaluarea Departamentului pentru Educatie al Marii Britanii a confirmat si faptul ca rezultatele elevilor sunt remarcabile, fapt demonstrat prin fiecare promotie de absolventi care ajunge sa isi continue studiile la cele mai importante universitati din Europa, Australia, Asia sau chiar Statele Unite ale Americii. Mai mult, raportul BSO a concluzionat ca atitudinea acestora fata de invatare si fata de comunitatea scolii este foarte buna, elevii fiind atenti, prietenosi, respectuosi, cu abilitati sociale bine dezvoltate si interesati sa invete.

„Credem ca toate aceste realizari se datoreaza, in primul rand, profesionalismului cadrelor didactice si implicarii acestora in dezvoltarea potentialului fiecarui copil in parte, acestia reusind sa construiasca relatii pozitive cu elevii, motivandu-i si mentinand asteptari mari cu privire la comportament, atitudine si rezultate. Elevii au o voce, sunt ascultati, profesorii incurajandu-i sa-si exprime opiniile si sa dea tot ce au mai bun”, a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv al Transylvania College.

Cum se desfasoara inspectia din partea Departamentului pentru Educatie al Marii Britanii

Citeste si:
Cercetatorii germani: Pandemia de coronavirus ar putea dura doi ani
Cercetatorii germani:...

Inspectia consta intr-o vizita preliminara de observare si evaluare ce se deruleaza pe parcursul a doua zile, timp in care accentul este pus pe aspectele de conformitate, verificarea politicilor si procedurilor, in acelasi timp fiind vizate si documentele ce privesc sanatatea si siguranta elevilor. De asemenea, se realizeaza actiuni de observare a activitatii didactice in cadrul orelor de curs si au loc discutii cu profesorii si elevii.

Cel de-al doilea pas il reprezinta o inspectie amanuntita sustinuta de catre doi inspectori pe durata a patru zile ce vizeaza toate aspectele organizationale si functionale ale scolii. Pe toata aceasta perioada, cei doi evaluatori asista la peste 50 de ore de predare, analizeaza caietele de lucru, planurile de lectii si rapoartele scolare. De asemenea, se poarta discutii cu fiecare membru al corpului profesoral, cu echipa de management, cu board-ul coordonator al scolii si cu parintii.

Citeste si:
Protest în școala unde predă Amalia Bellantoni. Părinții nu o vor...
Protest în școala unde predă...

Finalitatea inspectiei venite din partea Departamentului pentru Educatie al Marii Britanii este acordarea sau validarea statutului oficial de scoala britanica ce functioneaza in afara granitelor tarii, iar procesul de acreditare este realizat de catre una dintre cele 6 agentii oficiale, precum PENTA International in cazul Transylvania College. Primind aceasta acreditare, o scoala britanica poate fi inclusa ca membru acrediat al COBIS, Consiliul Scolilor Britanice Internationale.

Odata cu cresterea numarului de scoli internationale din regiune si in urma popularitatii pe care curriculum-ul britanic il are la nivel mondial, modul prin care orice parinte poate evalua calitatea educatiei din orice scoala britanica sau internationala este prin prisma acreditarilor primite ca urmare a unei inspectii oficiale si a raportului de inspectie emis de catre Departamentul pentru Educatie din Marea Britanie. Transylvania College este singura scoala din afara capitalei care a obtinut aceasta acreditare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.