Social 12 August 2016 11:00
Echipa Atlantic4 a lansat joi la apa barca cu vasle cu care va traversa Oceanul Atlantic, in cadrul celei mai dure curse de canotaj din lume, Talisker Whisky Atlantic Challenge.

Kaufland Romania si Atlantic4, prima echipa romaneasca ce va traversa Oceanul Atlantic vaslind, au lansat astazi la apa barca ce va scrie istorie pentru Romania si cu care vor concura in cadrul celei mai dure curse de canotaj din lume - „Talisker Whisky Atlantic Challenge”

Cu aceasta ocazie, Kaufland Romania, partener oficial al initiativei, a donat suma de 20.000 de euro catre HOSPICE Casa Sperantei, in semn de sustinere a cauzei sociale pentru care echipa “Celor 4 Atlantici” concureaza: completarea fondurilor necesare realizarii unui Campus socio-medical la Adunatii Copaceni, destinat copiilor diagnosticati cu boli rare sau incurabile.

Echipa anunta astfel inceperea campaniei publice de strangere de fonduri: sustinatorii echipei se pot alatura initiativei contribuind prin donatii la implinrea cauzei sociale HOSPICE Casa Sperantei, pe pagina speciala http://hospice.galantom.ro/atlantic4.

Pentru a incuraja donatiile, echipa ofera in schimb servicii tuturor sustinatorilor:
La o donatie de 100 ron – Donatorul va putea curata impreuna cu echipa barca cu care vor traversa oceanul Atlantic.
La o donatie de 500 ron – Donatorul se va bucura de o plimbare cu barca.
La o donatie de 1000 ron – Donatorul va putea petrece o noapte in barca.
Pentru cea mai mare donatie – Donatorul va avea ocazia sa astepte echipa la finish, in Antigua.

„Ne bucuram ca avem ocazia sa sprijinim o initiativa care promoveaza un model de curaj pentru Romania, dar lupta in acelasi timp si pentru o cauza sociala. Cu ocazia donatiei pe care am facut-o pentru sustinerea cauzei HOSPICE Casa Sperantei, dorim sa lansam un apel tuturor romanilor si sa ii incurajam sa fie astfel si ei alaturi de echipa care va traversa Atlanticul vaslind 5000 de km in 60 de zile. Implicandu-ne prin donatii, victoria echipei va fi a tuturor romanilor”
, declara Anna-Katharina Scheidereiter, Responsabil CSR Kaufland Romania.

Citeste si:
Smiley și Gina Pistol, pregătiri pentru sărbătorile de iarnă:...
Smiley și Gina Pistol,...

In cadrul evenimentului, echipa a anuntat cine sunt finalistii competitiei nationale pentru ocuparea celui de-al patrulea loc in barca, la care s-au inscris peste 100 de romani iubitori de aventura. Etapa de selectie a finalistilor a presupus parcurgerea unor probe de rezistenta, de privare la somn si testare a spiritului de echipa.

Potrivit unui comunicat remis 9am, prima echipa romaneasca ce va traversa Atlanticul vaslind este formata pana acum din Andrei Rosu (40 ani, sportiv de anduranta, ultra-maratonist, detinator de recorduri nationale si mondiale, primul roman care a traversat inot Canalul Manecii in 2015 si castigator al locului 3 in tandem la maratonul Polul Nord din 2016), alaturi de Vasile Osean (38 ani, doctor – medicina sportiva) urmand sa se alature inca doi membri ce vor fi alesi din finalistii competitiei de recrutare la care s-au inscris peste 100 de romani.

Citeste si:
România a câștigat 5 medalii de aur şi 4 de argint la Europenele de...
România a câștigat cinci...

Intreaga aventura a echipei „Atlantic 4” - de la prima provocare de a deveni completa, la pregatiri, startul oficial si desfasurarea cursei ca lectie de supravietuire - va putea fi urmarita pe www.atlantic4.ro si pe pagina de Facebook Kaufland Romania.

„Talisker Whisky Atlantic Challenge” este cea mai dura cursa de canotaj din lume, care aliniaza la start un numar limitat de echipe de pe mapamond, avand reguli foarte stricte: echipa nu va primi niciun suport din exterior in timpul cursei, iar membri vor trebui sa faca fata unor provocari precum privarea de somn, vaslire in schimburi de doua ore, non-stop timp de saptamani. Barca va avea o limita de lungime si latime, poate fi construita numai din anumite materiale, nu va putea fi reparata pe parcurs si va fi echipata cu provizii numai la start.

Pregatirile echipei pentru traversarea Atlanticului vaslind dureaza doi ani si includ antrenamente complexe, sala de forta, cursuri de navigatie, inot si un test unic de traversare a Marii Negre intr-o barca cu vasle. Startul oficial al cursei internationale de canotaj „Talisker Whisky Atlantic Challenge” va avea loc in decembrie 2017.

Citeste si:
După 25 de zile în mijlocul oceanului, s-au trezit în plină...
După 25 de zile în mijlocul...

Kaufland Romania, in calitate de partener oficial, va fi alaturi de cei 4 romani pe parcursul intregii aventuri ce va ramane in istorie pentru Romania, prezentand parcursul echipei pe pagina sa de Facebook si live-tracking pe www.atlantic4.ro.

Despre Andrei Rosu

Andrei Rosu este tata a doi copii, sportiv de anduranta, detinator de cateva recorduri nationale si mondiale, blogger la www.andreirosu.org si sustinator de proiecte sociale. Andrei Rosu este primul roman care a traversat inot Canalul Manecii, in 2015, cand a parcurs un traseu de la Londra la Paris, compus din 140 de km de alergare, aproximativ 50 de km de inot si inca 300 de km cu bicicleta. Andrei, impreuna cu un alt roman, a terminat - in premiera pentru un tandem - cea mai grea cursa de alergare din lume, desfasurata in martie 2016 la Cercul Polar. Andrei este primul om din lume care a reusit sa termine circuitul 7 maratoane si 7 ultra-maratoane pe 7 continente, performanta premiata cu un loc in Cartea Recordurilor. De asemenea, el are la activ si cateva curse de ultra-triatlon.

Citeste si:
De când vor putea merge românii în SUA fără vize. Anunțul oficial...
De când vor putea merge...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.