Social 8 August 2016 17:00
Portalul de stiri clujust.ro a prezentat situatia unor soferi Uber care ar fi fost amendati, in Cluj, duminica noaptea.

"Patru soferi Uber au primit amenzi de cate 25.000 de lei in baza legii 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere. De asemenea, placutele de inmatriculare au fost retinute 6 luni. La ora 2, Uber era suspendat la Cluj si nu se mai putea comanda masina.

Purtatorul de cuvant al IPJ Cluj, Carmen Jucan, a confirmat activitatea de la Sectia 6 de Politie: "Au fost aplicate patru sanctiuni contraventionale de 25.000 de lei pentru efectuarea de transport public de persoane in regim de taxi fara autorizatie. Ca masura complementara, au fost retinute certificatele de inmatriculare si placutele". Cele patru masini din "schema" Uber au ramas in curtea sectiei de politie.

"Uber este un serviciu ilegal, conform legii 129/2015 care completeaza legea 38/2003. Ei spun ca fac „ride sharing". Noi nu am impartit masina cu nimeni. Am facut comanda exact ca la un dispecerat taxi si a venit masina", a spus vicepresedintele sindicatului taximetristilor din Cluj, Ioan Pugna.", arata clujust.ro.

Mai jos, un clip filmat in Cluj, in care se afla, aparent, unul dintre soferii Uber amendati.

Iata si pozitia oficiala a Uber in legatura cu evenimentele din Cluj:

"Uber dezaproba ferm astfel de agresiuni si actiuni de intimidare ale partenerilor Uber si ii sprijinim in orice mod posibil. Uber este un serviciu inovator, inca nereglementat - functionam in Romania si alte 20 de state europene. Exista un demers de reglementare la nivelul UE, in linie cu recomandarile Comisiei Europene.

Uber nu este un serviciu de taxi - Uber este o aplicatie de mobil care pune in legatura pasageri cu soferi parteneri, persoane care isi impart masina personala ocazional pentru a-si acoperi costurile masinii sau pentru a face un venit in plus. Uber reprezinta inca o optiune la modalitatile de transport urbane existente. Exista insa actori privati care ar dori ca lucrurile sa ramana neschimbate si care decurg la masuri care pun in pericol siguranta fizica a pasagerilor si ale soferilor parteneri", arata un comunicat al companiei citat de Economica.net.

Citeste si:
Povestea zilelor săptămânii. Caracteristica fiecărei zile a săptămânii
Povestea zilelor săptămânii....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.