Social 20 Iulie 2016 11:15
Presedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, un mesaj cu ocazia Zilei Aviatiei Romane si a Zilei Fortelor Aeriene, el felicitandu-i pe aviatori pentru felul in care, dintotdeauna, in orice imprejurare, au stiut sa isi indeplineasca misiunile.

”In fiecare an, la 20 iulie, odata cu praznicul Sfantului Mare Prooroc Ilie Tesviteanul, avem bucuria de a-i sarbatori pe cuceritorii spatiului aerian, care dau dovada necontenit de curaj si daruire. Cinstim astazi pe cei care au marcat istoria aeronauticii, adevaratele genii creatoare romanesti, precum Traian Vuia, Aurel Vlaicu, Henri Coanda, dar si pe cei care au continuat aceste inceputuri, prin munca si eforturile lor extraordinare”, se arata in mesajul presedintelui Iohannis.

Seful statului aminteste ca aviatorii romani au scris pagini de glorie in timpul celor doua razboaie mondiale, luptand si jertfindu-se pentru libertatea pamantului romanesc, si reprezinta un exemplu demn de urmat pentru noi si pentru generatiile viitoare.

Klaus Iohannis precizeaza ca militarii romani aviatori care participa la actiuni cu mare grad de risc, sub egida ONU, OSCE, NATO si a Uniunii Europene, pe orice meridian al Globului se remarca prin profesionalism si daruire: ”Ei au demonstrat ca sunt parteneri de incredere, capabili sa faca fata oricarei situatii, intr-un mediu caracterizat de o dinamica fara precedent a provocarilor de securitate”.

”Azi, in zi de sarbatoare, se cuvine sa le aducem cele mai sincere multumiri, precum si recunostinta noastra si celor care, indiferent de momentul in care sunt chemati, raspund prezent - aviatorilor care participa, alaturi de personalul de specialitate, la interventii de urgenta si la misiuni aero-medicale. Nu in ultimul rand, aducem multumirile noastre minunatilor oameni care isi desfasoara activitatea in cadrul aviatiei civile de transport, aviatiei sportive sau celei utilitare. Lumea in care traim, marcata de fenomene complexe, ar fi de neconceput fara activitatea acestora”, adauga presedintele, potrivit NEWS.ro.

”Dragi aviatori, profesia pe care v-ati ales-o inseamna - pe langa o imensa dragoste fata de zbor - solicitare maxima, pregatire profesionala continua, multe restrictii si renuntari. Este profesia in care nu se poate gresi si de aceea stim ca seriozitatea absoluta si responsabilitatea sunt piloni de baza ai activitatii dumneavoastra. Va adresez cele mai sincere felicitari pentru felul in care, dintotdeauna, in orice imprejurare, ati stiut sa va indepliniti misiunile!”, mai arata seful statului.

Citeste si:
Măsura pe care Europa nu și-o asumă: „Ar fi un pas prea exagerat”
Măsura pe care Europa nu și-o...

El ii asigura pe acestia de aprecierea sa sincera, adaugand ca le doreste multa sanatate si realizari pe toate planurile.

Presedintele isi incheie mesajul cu urarea ”cer senin”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.