Social 13 Iulie 2016 18:00
La final de iulie, in plina vara, filmele scurte se muta sub cerul liber. Evenimentul Marele Picnic, adus la viata de ShortsUP, a ajuns la editia a 3-a.

Vineri, 29 iulie si sambata, 30 iulie, de la ora 19.00, Gradina Botanica din Bucuresti devine destinatie de vacanta in mijlocul orasului si gazda a doua seri de filme scurte, muzica jazz, proiectii multimedia si ateliere. Pe covorul verde, proiectate pe doua ecrane gonflabile, scurtmetrajele de la Marele Picnic vor povesti despre evadare, nevoia de libertate si apropierea de natura, in doua selectii pline cu fictiune, comedie si animatie. Programul de filme va fi diferit in fiecare seara si va rula intre orele 21.30 si 23.30, savurat de spectatori pe iarba, la racoarea gradinii, de pe paturi de picnic.

Anul acesta povestile de pe ecran vor impartasi din energia muzicii jazz si funk. Trio-ul JazzyBIT, format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) si Szabó Csongor-Zsolt (tobe) va incalzi atmosfera de vineri cu un concert live ce va provoca spectatorii la visare si la miscare. Sambata, filmele vor fi precedate de un video-mapping menit sa puna in valoare unul dintre cele mai frumoase colturi verzi din capitala.

Pe parcursul celor doua seri de evadare, cei prezenti la Marele Picnic vor putea descoperi Gradina Botanica Bucuresti prin tururi ghidate, ateliere si o instalatie multimedia activata cu senzori tactili si senzoriali, realizata de Onscreen.

Apropierea de natura in mijlocul aglomerarilor urbane e o nevoie importanta in lumea de azi, iar Marele Picnic o hraneste prin doua seri de film si arte prietene cinemaului. La editia a 3-a, evenimentul exploreaza memoria colectiva a cartierului Cotroceni si semnificatia Gradinii Botanice in viata si istoria orasului. Pe langa scurtmetrajele din program, spectatorii vor viziona pe 29 si 30 iulie, in premiera, o serie de video-testimoniale inspirate de oamenii si povestile Cotroceniului, realizate de echipa ShortsUP in parteneriat cu asociatia In Cotroceni.

In cazul in care vremea nu permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul imediat urmator, vineri 5 august si sambata 6 august. Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarba, cinefilii sunt sfatuiti sa vina inarmati cu paturi de picnic. Mai multe detalii pe www.shortsup.ro.

Citeste si:
Povestea zilelor săptămânii. Caracteristica fiecărei zile a săptămânii
Povestea zilelor săptămânii....

Biletele la Marele Picnic pot fi achizitionate in avans prin Eventbook, MyTicket si Eventim la pretul de 25 de lei/ seara si 35 lei/abonament dar si la fata locului la pretul de 30 de lei/ seara sau 40 lei/abonament, in limita locurilor disponibile.

Marele Picnic este un proiect inclus in programul ”Bucuresti, Orasul In-Vizibil”, realizat cu sprijinul Arcub si Primaria Municipiului Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.