Social 12 Iulie 2016 16:15
Trei licee tehnologice din Buzau inregistreaza promovabilitate zero la sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului, in timp ce un liceu care a avut doi candidati are promovabilitate 50 la suta, dupa ce unul din elevi a promovat, iar altul a picat examenul.

Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Judetean Buzau, Florina Stoian, in judet rata de promovare la bacalaureat inainte de depunerea contestatiilor este de 65,58 la suta. Rata de promovare in randul candidatilor din seriile anterioare este de 26, 61 la suta, in timp ce din seria curenta au promovat 71, 53 la suta. In total, aproape 3.000 de absolventi de liceu au sustinut bacalaureatul la Buzau, sesiunea aceasta.

Un elev de la Colegiul "Bogdan Petriceicu Hasdeu" a obtinut 10 pe linie. Intre 6.00 si 6.99 au obtinut medii 437 de elevi, intre 7.00 si 7.99 un numar de 542 de elevi. Intre 8.00 si 8.99 sunt 518 medii, iar intre 9.00 si 9.99 sunt 268 de medii.

Cea mai mare rata de promovare la bacalaureat, inainte de depunerea contestatiilor, se inregistreaza la Colegiul National "Bogdan Petriceicu Hasdeu" - 99, 33 la suta, doi candidati fiind respinsi.

La Seminarul Teologic, promovabilitatea este de 96,43 la suta, un candidat fiind respins. La Colegiul National "Eminescu" au promovat 91, 58 la suta dintre elevi, iar la Economic 88, 24 dintre elevi, fiind respinsi 26.

La polul opus, se situeaza trei licee tehnologice din judet, unde niciun candidat nu a reusit sa promoveze si inregistreaza promovabilitate zero. Este vorba despre Liceul Tehnologic din Lopatari, unde din cei 6 candidati nu a luat niciunul bacalaureatul, Liceul Rusetu si Liceul din Patarlagele, unde de asemenea numarul celor care au sustinut bacalaureatul este mic, potrivit NEWS.ro.

La Liceul din Vernesti se inregistreaza promovabilitate de 50 la suta. Aici, au fost doi absolventi - unul a promovat bacalaureatul, altul a picat examenul

Rezultate slabe se inregistreaza si la Liceul Victor Frunza si la Liceul Irina Matei, ambele din Ramnicu Sarat, dar si la Liceul Henri Coanda din Buzau, unde promovabilitatea este de 22 la suta.

Citeste si:
Un nou cutremur a avut loc în România. Ce intensitate a avut acesta
Un nou cutremur a avut loc în...

"Ne clasam sub media nationala, anii trecuti ne situam peste aceasta medie, dar chiar si asa rezultatul este multumitor intrucat sunt medii curate, rezultate curate, care nu au fost influentate in nici un fel, care nu au fost viciate de nici un factor”, a declarat, marti, pentru News.ro inspectorul general al ISJ Buzau, Florina Stoian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.