Social 12 Iulie 2016 11:00
Intermedicas Worldwide, prima clinica romaneasca de second opinion, in parteneriat cu Versa Media Group, una dintre cele mai dinamice edituri din Romania, a realizat un studiu national cu scopul de a analiza in ce masura medicii de familie incurajeaza pacientul sa obtina a doua opinie medicala.

Cercetarea realizata in perioada aprilie - mai 2016, pe un esantion de peste 400 de respondenti, a relevat faptul ca, atunci cand sunt pusi in fata unei situatii medicale complicate, 8 din 10 medici de familie din Romania aleg sa recomande pacientului consultarea unui medic specialist pentru second opinion sau a doua opinie medicala.

„Am realizat acest studiu prin prisma second opinion, pentru a examina mai detaliat modul in care se desfasoara relatia dintre un medic de familie si un medic specialist. In Romania, de prea putine ori pacientii sunt abordati integrat si multidisciplinar. Noi suntem o clinica-integrator intre pacientul roman si medici din toate colturile lumii si suntem constienti ca o relatie eficienta cu medicii de familie ne poate oferi un ajutor in plus in misiunea noastra: aceea de a oferi o sansa acolo unde solutiile par epuizate”, a afirmat Ana Maria Marian, CEO Intermedicas.

Cercetarea a mai aratat si faptul ca jumatate dintre medicii de familie colaboreaza cu medici de diferite specialitati, catre care trimit pacienti. In timp ce cealalta jumatate doar recomanda pacientului o discutie cu un medic specialist pentru a doua opinie medicala, dar fara a directiona pacientul si fara a-l pune in legatura cu medicul.

Potrivit unui comunicat remis 9am, mai mult de 75% dintre medicii de familie care au participat la studiu apreciaza ca o colaboare cu o clinica de second opinion care are acces direct la medici de top din Romania si din strainatate, ar avea un impact semnificativ in diagnosticarea corecta si in gasirea celei mai bune solutii de tratament.

Participantii studiului Intermedicas – Versa Media au fost medici de familie din orasele Craiova si Pitesti, precum si din sectorul 2 al Municipiului Bucuresti.

Citeste si:
Protest în rândul medicilor de familie. Problemele sistemului...
Protest în rândul medicilor...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.