Social 18 Iunie 2016 14:00
Toti cei cinci adolescenti aflati in Spitalul Militar "Regina Maria", din Brasov, dupa ce au fost victime ale accidentului petrecut, vineri, in jurul orei 12.30, pe DN1, in localitatea brasoveana Persani, au fost externati sambata. La ora actuala, in spitalele din Brasov mai sunt internati sapte raniti, insa doi dintre acestia vor fi transferati la Iasi.

Prefectul judetului Brasov, Ciprian Bancila, a anuntat ca starea victimelor este buna, iar cei cinci adolescenti aflati la Spitalul Militar "Regina Maria" din Brasov au fost externati.

Potrivit sursei citate, tot in cursul zilei de sambata, vor pleca acasa alti 14 raniti, cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani, de la Spitalul de Pediatrie si Spitalul "Sfantul Constantin", in timp ce doi adolescenti, aflati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov, vor fi transferati la Iasi.

In prezent, din cele 26 de victime ale accidentului de la Persani, in care si-au pierdut viata patru persoane, mai sunt internate in spitale sapte.

Astfel, la Spitalul de Pediatrie Brasov a ramas internata o fata de 16 ani, care a suferit fracturi la membre, si care a fost operata, ea urmand sa mai stea in spital cel putin pana marti.

La Spitalul "Sfantul Constantin" - unitate privarta - mai este internat un singur adolescent care ar avea nevoie de o interventie chirurgicala si pentru care se asteapta acordul parintilor pentru operatie, ceilalti trei fiind externati sambata la pranz. In cazul in care parintii copilului vor dori transportarea acestuia la un spital din Iasi, atunci adolescentul va fi externat si el in cursul zilei de sambata.

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Brasov sunt internate cinci victime - patru copii si o tanara de 21 de ani, aceasta din urma fiind la Terapie Intensiva dupa ce vineri seara a suferit o interventie chirurgicala pentru o fractura de bazin. In cursul diminetii de sambata, fata a fost operata din nou la picior.

Prefectul Ciprian Bancila a mai anuntat ca ranitii sunt in afara oricarui pericol si ca doi dintre ei vor fi transferati, tot sambata, la un spital din Iasi, iar ceilalti doi vor mai ramane in spitalul din Brasov.

Citeste si:
Tragedie în Italia. Un autobuz a căzut 15 metri în gol şi a luat foc
Tragedie în Italia. Un...

In accidentul petrecut, vineri, la ora 12.35, pe DN1, in localitatea Persani, si-au pierdut viata patru persoane, iar 26 au fost ranite.

Cele patru persoane care si-au pierdut viata in urma accidentului sunt un coregraf de 18 ani, coordonatorul ansamblului folcloric "Catalina" de la Palatul Copiilor din Iasi, Catalin Pop, si cei doi soferi ai autocarului - Ilie Cojocaru si Andrei Popa, care aveau 58, respectiv 42 de ani.

In autocar se aflau in total 31 de persoane, intre care si elevi. Copiii, care aveau varste intre 12 si 17 ani, o parte dintre ei fiind de la Colegiul National de Arta "O. Bancila", erau componenti ai ansamblului folcloric Hora. Ei plecasera de la Palatul Culturii din Iasi si mergeau catre Arad, pentru a participa la un festival international.

Accidentul s-a produs dupa ce soferul ar fi intrat cu viteza intr-o curba periculoasa si a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a izbit de parapetul care desparte sensurile si s-a rasturnat. Politistii si procurorii incearca sa afle cauza accidentului, principalele ipoteze fiind imprudenta soferului sau o defectiune tehnica, in conditiile in care martorii au spus ca au vazut fum iesind din rotile masinii, iar pasagerii din autocar au declarat ca soferul a incercat cu disperare sa franeze si sa evite impactul. Expertiza tehnica a autovehiculului va arata daca acesta a avut sau nu defectiuni.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

Autocarul avea inspectia tehnica valabila, dar fusese modificat. Astfel, in acte autovehiculul era prevazut cu 24+1 locuri, dar in realitate erau 28+1 locuri, fiind montate scaune suplimentare. De asemenea, autocarul nu avea centuri de siguranta.

Politistii din Iasi au mers, vineri dupa-amiaza, la sediul firmei Maxibus Trans SRL, careia ii apartine autocarul, pentru a face verificari in privinta contractului incheiat intre transportator si Palatul Copiilor, in conditiile in care in masina, care are 25 de locuri, erau 31 de persoane.

Dosarul accidentului de autocar din localitatea brasoveana Persani, deschis la Parchetul de pe langa Judecatoria Fagaras, a fost preluat de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov. Aceasta instanta a deschis un dosar penal in rem pentru infractiunile de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, relateaza News.ro.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.