Social 10 Iunie 2016 14:15
Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Buzau a deschis un dosar penal pentru distrugere din culpa si neluarea masurilor legale de securitate si sanatate in munca, iar politistii fac cercetari in care verifica legalitatea transportului dupa explozia camionului cu butelii din localitatea Mihailesti.

O echipa de la Institutul National de Criminalistica din Bucuresti, politisti din Buzau si doi procurori s-au deplasat la Mihailesti unde un TIR incarcat cu 800 de butelii a luat foc, incendiul fiind urmat de mai multe explozii succesive.

„Potrivit primelor cercetari, un camion care transporta circa 800 de butelii a avut o pana de cauciuc, iar, in timp ce se depana pana, a luat foc. Nu au fost inregistrate victime omenesti. Au fost luate masuri de evacuare a persoanelor care locuiesc in zona. La fata locului s-au deplasat doi procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau in vederea coordonarii cercetarilor”
, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie remis agentiei News.ro.

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, la fata locului a fost trimisa o echipa de criminalisti de la Institutul National de Criminalistica din Bucuresti pentru cercetarea cauzelor incendiului. De asemenea politistii verifica si legalitatea transportului, arata sursele citate.

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta a spus ca, nicio persoana nu a fost ranita, zona fiind izolata. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau, George Cretu, a declarat, la randul sau, ca exploziile au incetat la acest moment.

La fata locului au ajuns cinci autospeciale, iar la sosirea acestora incendiul se manifesta la incarcatura, multe dintre butelii explodand.

Fortele de interventie au fost suplimentate, insa cand incarcatura a inceput sa explodeze pompierii s-au retras. In prezent, incendiul este in regresie si se lucreaza pentru localizarea acestuia. Autospecialele s-au apropiat de locul incendiului si stropesc cu apa.

Accidentul a avut loc la intrarea in localitatea Mihailesti, iar in primele minute de cand a fost anuntata producerea acestuia au fost evacuate toate casele pe o raza de 500-700 de metri.

Citeste si:
Administratorul firmei care făcea lucrările lângă căminul din...
Administratorul firmei care...

Jandarmii au asigurat zona pentru a nu lasa pe nimeni sa se apropie, iar politistii au reusit sa ia legatura cu soferul TIR-ului, care a reusit sa iasa la timp din masina, fara a fi ranit. Acesta le-a comunicat politistilor ca incendiul a pornit de la o roata si s-a extins catre incarcatura.

In 24 mai 2004, tot in localitatea Mihailesti, un camion care transporta azotat de amoniu a fost implicat intr-un accident, explozia care a urmat soldandu-se cu moartea a 18 persoane si cu ranirea grava a altor 13.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.