Social 10 Iunie 2016 15:15
Mananci fructe, legume si tii o dieta stricta toata saptamana, insa in zilele libere esti tentata sa mananci un desert sau o pizza? Te simti vinovata si crezi ca toate eforturile tale au fost in zadar? Sa vedem ce spun oamenii de stiinta!

Potrivit unui studiu, aceste mici scapari te pota ajuta de fapt sa-ti atingi obiectivele pe termen lung. Cercetatorii au analizat, cu ajutorul celor 36 de participanti, daca acestia vor fi capabili sa ajunga la greutatea dorita in cazul in care stiu ca vor putea trisa pe parcursul dietei. In cadrul studiului s-au analizat dietele de 1500 de calorii pe zi, respectiv de 1300 de calorii pe zi, scrie prevention.com.

Astfel, dupa doua saptamani s-a constatat ca participantii au pierdut aceeasi greutate indiferent de dieta pe care au tinut-o in acelasi interval de timp. In plus, persoanele care au trisat au specificat faptul ca au fost in masura sa-si sustina motivatia si autocontrolul, scrie wellandgood.com.

Asadar, cercetatorii au concluzionat ca a trisa in dieta echivaleaza cu o mini-vacanta, remarcandu-se un rol benefic pentru obiectivele setate pe termen lung. Pana la urma cine nu are nevoie de o vacanta?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.