Social 9 Iunie 2016 10:15
Sefa Sectiei de cardiologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SJU) Constanta, Raluca Parepa, si medicul Marius Toringhibel sunt cercetati de procurorii DNA, sub control judiciar, fiind acuzati de favorizarea infractorului, pentru ca l-au internat, miercuri, pe presedintele suspendat al CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, dupa ce acesta a acuzat probleme medicale in timp ce era la instanta. Procurorii sustin ca cei doi medici l-au ajutat pe Constantinescu “sa execute masura arestului preventiv in conditii mai blande”.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanta au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar, pentru 60 de zile, fata de sefa Sectiei de cardiologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Raluca-Irinel Parepa, si de medical Marius Toringhibel, medic primar la aceeasi sectie, pentru favorizarea faptuitorului.

Potrivit procurorilor, miercuri, medicii Raluca Parepa si Marius Toringhibel au dispus internarea in spital a lui Nicusor Constantinescu, ”astfel incat acesta sa execute masura arestului preventiv in conditii mai blande”.

”Nicusor Constantinescu a fost internat in unitatea medicala respectiva, desi era obligatorie internarea sa intr-una din unitatile medicale ale Administratiei Nationale a Penitenciarelor, cu efectul sustragerii acestuia de la executarea, in mod legal, a masurii arestarii preventive dispuse de catre instanta competenta, pe durata internarii in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta”, mai arata DNA.

Diagnosticul pus lui Constantinescu nu necesita internarea acestuia in unitatea medical, precizeaza DNA.

Pe perioada controlului judiciar, cei doi medici trebuie sa se prezinte la DNA sau la Politia Judeteana Constanta ori de cate ori sunt chemati, sa informeze anchetatorii cu privire la schimbarea locuintei,
sa vina la Politia Constanta, conform programului de supraveghere, sa nu paraseasca tara decat cu incuviintarea procurorului competent, sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme; sa nu se apropie de Nicusor Constantinescu, de membrii familiei acestuia si de interpusii lui si sa nu comunice cu acestia direct sau indirect.

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost internat, miercuri, la Sectia de cardiologie a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU), dupa ce a acuzat probleme de sanatate in timp ce se afla la Curtea de Apel, unde avea loc un nou termen in dosarul Centrului Militar Zonal.

Citeste si:
Ana Morodan, primele declarații după ce a fost prinsă conducând...
Ana Morodan, primele...

Noul avocat al lui Constantinescu, Nicolae Mihalica, declara ca seful suspendat al CJ Constanta a fost transportat cu o ambulanta de la Curtea de Apel la Spitalul Judetean de Urgenta, iar medicii au decis sa il interneze in Sectia de cardiologie.

Nicusor Constantinescu a fost adus, miercuri dimineata, cu o ambulanta la Curtea de Apel Constanta, unde avea loc un nou termen in dosarul Centrului Militar Zonal, in care a fost condamnat de instanta de fond la inchisoare pentru abuz in serviciu.

La un moment dat, procesul a fost intrerupt intrucat medicii au constatat ca presedintele suspendat al CJ Constanta are tensiunea arteriala marita, astfel ca i-a fost administrat un tratament. Ulterior, la revenirea in sala, medicii au recomandat ca el sa fie dus la spital, iar sedinta a fost suspendata, urmand sa fie reluata joi.

Si luni dimineata, Nicusor Constantinescu a fost adus cu o ambulanta de la Spitalul Penitenciar Poarta Alba, unde este incarcerat, la Curtea de Apel Constanta, pentru un nou termen in dosarul Centrului Militar Zonal. Atunci, sedinta de judecata a fost intrerupta de patru ori, dupa ce Constantinescu a solicitat interventia unui echipaj SMURD sau a reziliat contractul de asistenta juridica cu avocatul Marius Mocanu.

Citeste si:
Nicusor Constantinescu - condamnat definitiv la 10 ani de inchisoare
Nicusor Constantinescu -...

In 20 mai, Curtea de Apel Constanta a admis solicitarea DNA de inlocuire a controlului judiciar cu arestul preventiv pentru Nicusor Constantinescu in dosarul Centrului Militar Zonal, intrucat acesta a lipsit de la toate termenele de judecata, motivand ca este nedeplasabil din cauza unei operatii, scrie News.ro.

In prezent, Nicusor Constantinescu se afla internat in Spitalul Penitenciar Poarta Alba.

In 2 iunie, Nicusor Constantinescu a fost suspendat din functie, deoarece este arestat preventiv in dosarul Centrului Militar Zonal. Aceasta este a treia suspendare din functie a lui Constantinescu.

In toamna anului trecut, Nicusor Constantinescu a fost condamnat in dosarul Centrului Militar Zonal la trei ani si jumatate de inchisoare pentru abuz in serviciu. El a fost judecat pentru ca in calitatea de presedinte al Consiliului Judetean a initiat doua proiecte de hotarare, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care il ocupa, ambele fiind anulate de instanta. De asemenea, instanta a considerat ca el nu a asigurat o finantare corespunzatoare pentru Centrul Militar Zonal in perioada 2009 - 2013.

Citeste si:
Jean Paler, noi detalii despre starea sa de sănătate: „Medicii spun...
Jean Paler, noi detalii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.