Social 7 Iunie 2016 12:00
Procurorul general al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Augustin Lazar, spune ca, in dosarul mortii lui Dan Condrea nu poate fi vorba despre un omor, existand suspiciunea sinuciderii, avand in vedere ca patronul Hexi Pharma a circulat de mai multe ori in acea zona inainte de accident.

"Nu este vorba de niciun omor, exista o suspiciune ca, intr-adevar, ar fi o sinucidere, insa urmeaza a se clarifica dupa administrarea probatiunii, dupa circumstantele in care s-au intamplat lucrurile, modul in care a circulat persoana respectiva pe sosea, de mai multe ori, in zona aceea", a declarat marti Augustin Lazar, inainte de sedinta de plen a Consiliului Superior al Magistraturii, intrebat despre ancheta in cazul mortii lui Dan Condrea, patronului Hexi Pharma.

Augustin Lazar a mai spus ca in dosarul dezinfectantilor diluati se lucreaza pentru identificarea partilor vatamate, fiind vorba despre "sute de persoane".

De asemenea, au fost identificati toti directorii de spitale care au achizitionat biocidele si urmeaza sa fie audiati ca sa comunice daca unitatile sanitare se constituie parti civile, scrie News.ro.

Cu privire la faptul ca Dan Condrea a reusit sa transfere sume importante de bani catre partenera sa Uliana Ochinciuc si fratele acesteia Radu Ochinciuc chiar si dupa ce a inceput ancheta deschisa la Parchetul instantei supreme, Augustin Lazar a spus ca procurorul nu a gresit atunci cand nu a dispus masuri de sechestru asigurator.

"Procurorul, mereu ia toate masurile pentru a se asigura de recuperarea prejudiciului. Din pacate, cei care comit astfel de fapte, mereu comit faptele inainte ca ei sa ia masurile. As vrea sa se inteleaga ca procurorul nu ia masuri arbitrare, ci cand are toate probele, pentru a nu leza drepturile fundamentale ale celor cercetati", a declarat procurorul general.

In cazul Hexi Pharma au fost deschise trei anchete penale. Doua dintre acestea sunt la Parchetul instantei supreme, una vizeaza dezinfectantii cu o concentratie scazuta vanduti in spitale, iar in cealalta se fac cercetari privind conditiile in care a murit patronul Hexi Pharma. O a treia ancheta a fost deschisa la DNA si are in vedere modul in care s-au transferat sume importante de bani din firma Hexi Pharma, o parte chiar cu cateva zile inainte de moartea lui Dan Condrea.

"Din probele administrate in cauza a mai rezultat ca in perioada 29 aprilie 2016 – 13 mai 2016, dupa ce au fost relatate in presa aspecte privind faptele savarsite de catre reprezentantii Hexi Pharma CO SRL, Condrea Dan Alexandru a transferat o parte din aceste sume din conturile personale in conturile suspectilor Ochinciuc Uliana (229.024 euro) si Ochinciuc Radu (320.000 euro) in scopul ascunderii sau al disimularii originii ilicite"
, au aratat procurorii DNA intr-un comunicat.

Citeste si:
Zelenski a numit un deputat din partidul său pentru postul de...
Zelenski a desemnat un...

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, in varsta de 41 de ani, a murit in 22 mai, dupa ce a intrat cu masina intr-un copac, pe un drum judetean, intre localitatile Corbeanca si Buftea.

Autoturismul implicat in accident a facut mai multe deplasari pe traseul Buftea – Corbeanca, tur si retur, insumand 13 drumuri in intervalul orar 17.31 – 18.38, ultima deplasare fiind dinspre Buftea spre Corbeanca, au stabilit procurorii Parchetului instnatei supreme, dupa ce au analizat imaginilor surprinse de o camera de supraveghere stradala din Buftea.

Investigatia privind decesul lui Condrea este facuta de aceiasi procurori care fac ancheta in dosarul dezinfectantilor Hexi Pharma. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a inceput urmarirea penala fata de compania Hexi Pharma pentru infractiunea de "participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor". Procurorii au stabilit ca firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vanzarea in 152 de spitale de produse biocide neconforme, incepand din 2014.

Citeste si:
Directorul general Hexi Pharma, 3 ani de inchisoare cu executare
Directorul general Hexi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.