Social 29 Mai 2016 14:30
Douazeci de persoane au fost ranite, duminica, dupa ce au cazut de pe un podet din comuna prahoveana Plopu care s-a rupt, fara ca victimele sa ajunga in apa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca cele 20 de persoane apucasera sa treaca partea de podet construita peste ape.

Podetul s-a rupt, iar cele 20 de persoane au cazut de la circa doi metri, patru Ambulante si altre patru echipaje SMURD deplasandu-se la locul accidentului.

Conform sursei citate, zece persoane sunt transportate la spital, din care doua sunt in stare mai grava, cu suspiciuni de fracturi, in timp ce celelalte zece persoane primesc ingrijiri medicale la fata locului.

Presedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca cele 20 de persoane fac parte din staff-ul de campanie al social-democratilor prahoveni.

"Erau in campanie in Valea Plopului, au vrut sa treaca pe acel podet care s-a rupt pur si simplu cu ei. Printre raniti se afla si o femeie insarcinata", a declarat Toader.

Specialistii au declansat cercetarile pentru a stabili cauzele din care s-a rupt podetul.

Primar Plopu: Podetul e de pe vremea lui Ceausescu, a cedat din cauza greutatii

Primarul comunei Plopu, Adrian Balanescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca pe podet nu aveau ce sa caute 20 de persoane in acelasi timp.

"Este vorba despre o punte pietonala, construita pe vremea lui Ceausescu. Era folosita mai des cand ploua torential si se umflau apele, in rest este un pod la 200 de metri distanta, unde se merge si cu masina. Daca nu se urcau pe punte atatia, ci mergeau cate 2,3 sau5, nu se intampla nimic. Puntea face legatura intre un drum judetean si o strada din comuna. Noi am facut adrese catre Consiliul Judetean Prahova sa o reabilitam, dar au fost alte prioritati. Acum cred ca a cedat din cauza greutatii", a spus Adrian Balanescu.
Citeste si:
Cătălin Măruță, desființat de internauți pe Threads. Prezentatorul...
Cătălin Măruță, desființat de...

Douazeci de persoane din staff-ul de campanie al social-democratilor prahoveni au fost ranite, duminica, dupa ce au cazut de la circa doi metri de pe un podet de peste paraul Bucovel din comuna prahoveana Plopu care s-a rupt, fara ca victimele sa ajunga in apa. Ranitii au varste cuprinse intre 17 si 77 de ani, printre ei aflandu-se o femeie insarcinata, dar si Laura Moagher, directoarea Parcului "Constantin Stere".

Zece dintre raniti care au suferit fracturi si politraumatisme au fost transportati la spital, iar ceilalti zece au primit ingrijiri medicale la fata locului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.