Social 27 Mai 2016 15:44
Elena Udrea a solicitat vineri, in timpul audierilor de la Curtea Suprema din dosarul „Gala Bute”, ca in proces sa fie audiati, ca martori, Catalin Predoiu, Emil Boc si Dorin Cocos , fostul ministrul aducand si detalii despre o intalnire cu Emil Boc pentru sponsorizarea evenimentului.

Vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie a avut loc un nou termen din procesul „Gala Bute”, in care Elena Udrea este judecata alaturi de Rudel Obreja, Tudor Breazu, Stefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ion Ariton si Ana Maria Topoliceanu, sedinta la care Elena Udrea a cerut instantei audierea fostului ministru Catalin Predoiu, a fostului premier Emil Boc si a fostului sau sot, omul de afaceri Dorin Cocos.

Fostul ministru al Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, a dat declaratii in fata judecatorilor, referitoare la acuzatiile care i se aduc, precizand ca este posibil sa fi avut loc discutii intre ea, Emil Boc si fostul ministru, Ion Ariton, despre eventuale incercari de convingere a unor companii de stat pentru sponsorizarea evenimentului.

Astfel, intrebata fiind daca a discutat in 2011 cu Ariton despre sponsorizarea de catre 10 companii de la Ministerul Energiei a galei, Udrea a declarat: “Direct cu domnul Ariton nu am discutat. Este posibil ca amandoi sa fi participat la discutia cu Emil Boc, legata de companiile de stat care ar fi putut sponsoriza evenimentul.”

La data de 21 aprilie 2015, Elena Udrea a fost trimisa in judecata, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea evenimentului omonim de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului si respectiv de luare de mita in legatura cu finantarea de catre acelasi minister a mai multor contracte.

Alaturi de Udrea, au fost trimisi in judecata fostul ministru Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Stefan Lungu, fostul secretar general in MDRT Gheorghe Nastasia, fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu si Dragos Botoroaga.

Potrivit DNA, intre 2010 si 2011, Elena Udrea si fostul director al Companiei Nationale de Investitii Ana Maria Topoliceanu au primit aproximativ 300.000 de lei de la administratorul firmei Consmin SA, pentru a asigura plata la timp a lucrarilor executate de societatea mentionata in baza contractelor incheiate cu CNI.

Citeste si:
Metroul de la Cluj. Astăzi se semnează contractul pentru proiectare...
Metroul de la Cluj. Astăzi se...

Anchetatorii au mai stabilit ca Stefan Lungu, fostul consilier al Elenei Udrea la minister, ii dadea banii primiti lui Tudor Breazu. Platile se faceau fie in numerar, fie prin intermediul societatii Ekaton Consulting SRL, administrata de Breazu, in baza altor contracte fictive de consultanta. In acest fel, s-ar fi realizat patru transferuri bancare in valoare totala de 209.762 de lei si o plata in numerar de aproximativ 90.000 de lei.

In 2011, Udrea ar fi cerut si primit, de la omul de afaceri Adrian Gardean, foloase materiale in valoare de 10% din platile efectuate de minister pentru contractele de lucrari incheiate de SC Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL, in schimbul garantiei ca finantarile vor fi aprobate la timp, scrie MEDIAFAX.

Dupa trimiterea in judecata a dosarului, procurorii au dispus sa continue cercetarile fata de Elena Udrea pentru infractiunea de spalare de bani, fostul ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului fiind acuzata ca a luat mita mai multe sume de bani, pe care le-ar fi transferat la PDL Bucuresti, sub aparenta unor contracte de donatie fictive, intocmite pentru a disimula originea infractionala a banilor.

Citeste si:
Ciucă: „Există probabilitatea ca MCV-ul să fie ridicat”
Ciucă: „Există probabilitatea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.