Social 27 Mai 2016 13:40
Un grup de cercetatori de la Universitatea din Australia de Vest sustine ca utilizarea marijuanei poate produce mutatii la nivelul ADN-ului unei persoane, iar ulterior, aceste complicatii se transmit copiilor consumatorului, facandu-i sa fie mult mai predispusi la a se imbolnavi de cancer.

Afirmatia facuta de specialistii australieni se bazeaza pe un studiu anterior, in care este prezentat modul in care apare un anumit tip de mutatii genetice. Conform teoriei, un proces cunoscut sub numele de ,,chromothripsis" poate altera ADN-ul in asa fel incat oamenii sa devenia mai predispusi la a contacta boli grave.

Acest lucru se intampla atunci cand apar dereglari in timpul procesului de diviziune celulara, proces cunoscut sub numele de mitoza. In timpul acesteia, cromozomii se aranjeaza in fusuri de diviziune, asigurand alinierea genelor pe parcurs ce perechile de cromozomi se despart si se regrupreaza. Cu toate acestea, in momentul in care ingeram anumite susbtante toxice, fusurile se pot deforma, ceea ce poate duce la slabirea genelor care lupta impotriva bolilor grave, asa cum este cancerul.

Oamenii de stiinta australieni sugereaza ca utilizarea constanta a canabisului poate duce la distrugerea cromozomilor si, prin urmare, la formarea unor gene care pot declansa aparitia cancerului. Mai mult decat atat, aceste gene pot fi transmise urmasilor celor care consuma in mod repetat marijuana.

Rezumand aceasta concluzie in termeni simpli, co-autorul studiului, Stuart Reece a explicat ca el si echipa sa a descoperit ca ,,anumite forme de cancer, dar si alte boli, pot fi cauzate de mutatii celulare rezultate din interactiunea substantelor chimice din canabis cu ADN-ul unei persoane".

,,Este posibil ca parintii sa nu isi dea seama ca sunt purtatori ai acestor mutatii, care pot ramane in stare latenta si pot afecta numai generatiile ulterioare. Acesta este, de fapt, aspectul cel mai alarmant", a adaugat Reece.

Cu toate ca cercetarea ofera cateva perspective clare asupra consecintelor potentiale ale consumului de marijuana, este important de retinut faptul ca aceste concluzii nu au fost verificate experimental. Drept urmare, va fi nevoie de mult mai multa munca inainte ca afirmatiile autorilor sa poata fi dovedite, precizeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Analiză făcută din birou. Un salariu de 1.400 de lei, suficient...
Analiză făcută din birou. Un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.