Social10 Mai 201609:30

Lectura de 2 minute

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) reintroduce, incepand de luni, 9 mai 2016, serviciul de plata a calatoriilor cu mijloacele de transport in comun prin serviciul de mesaje scurte (SMS) al operatorilor de telefonie mobila, anunta RATB.

Potrivit unui comunicat, "facilitatea de plata este valabila atat pentru Abonamentul de o zi, cat si pentru calatoriile efectuate pe liniile Expres 780 si 783".

“Acest instrument de plata este flexibil, rapid si comod si se adreseaza in primul rand celor care calatoresc ocazional in Bucuresti, dar si tinerilor. Politica RATB nu este aceea de a sanctiona calatorii fraudulosi, ci urmarim constientizarea publicului calator asupra faptului ca de fiecare dintre noi depinde calitatea transportului public in Bucuresti. Vor urma si alte masuri care vor crea conditii civilizate de transport si vor dovedi atasamentul RATB fata clientii sai”, spune Radu Paul Orzata, directorul general al RATB.

Calatorii pot trimite "printr-un singur SMS, trimis la numarul 7458, disponibil in retelele de telefonie mobila, calatorii vor putea achita contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban sau pentru o calatorie pe liniile Expres".

RATB anunta ca aceasta modalitate de plata nu este valabila pentru mijloacele de transport ale liniilor preorasenesti iar plata poate fi efectuata de pe orice tip de telefon mobil.

Citeste si:
Doi turisti straini au fost amendati de controlorii RATB: Au spus...
Doi turisti straini au fost...

"Pretul pentru abonamentul de o zi este de 1,65 euro + TVA (8,79 lei, TVA inclus). Pretul pentru o calatorie pe liniile expres este de 0.75 euro+TVA (3,99 lei, TVA inclus). SMS-ul de comanda este gratuit in retelele Vodafone, Telekom si DigiMobil, iar in reteaua Orange are un cost de 0,05 euro+TVA", se mai spune in comunicat.

Pentru obtinerea unui abonament urban pentru o zi, inainte de momentul urcarii in vehiculele RATB, calatorii vor trimite un SMS, cu textul A la numarul 7458. In cateva secunde, vor primi un mesaj care va contine un cod ce va confirma efectuarea tranzactiei.

Pentru linia Expres 780, mesajul catre numarul 7458 trebuie sa contina textul E780, iar pentru linia Expres 783, mesajul trebuie sa contina textul E783.

Calatorii care utilizeaza telefoane de tip smartphone, cu acces la Internet, vor gasi pe site-ul de mobil al RATB cate un link pentru fiecare optiune de plata care faciliteaza transmiterea mesajului si obtinerea rapida a confirmarii platii.

Citeste si:
Avertisment SRI: Nu deschideți SMS-urile care conțin acest mesaj
Avertisment SRI: Nu...

Obligatia calatorilor este de a pastra SMS-ul pe toata durata zilei, pana la expirarea valabilitatii abonamentului sau, in cazul liniilor Expres, pana la efectuarea integrala a calatoriei, precizeaza MEDIAFAX.

"Siguranta platii prin SMS este garantata de platforma de operare, care este prevazuta cu un mecanism antifrauda", mai informeaza RATB.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.