Pregatirile sunt in toi pentru slujba de inviere.

Astfel, peste 300 de politisti si 170 de jandarmi constanteni vor actiona suplimentar fata de cei care se vor afla in dispozitivul curent de ordine si siguranta publica si vor avea ca prioritati prevenirea si descurajarea oricaror evenimente care ar putea afecta linistea turistilor si a localnicilor.

Oamenii legii se vor afla in strada in dispozitive mixte de ordine si siguranta publica, in proximitatea lacasurilor de cult sau in zonele de desfasurare a diverselor manifestari publice.

Pentru mentinerea ordinii si sigurantei publice se vor organiza zilnic patrule de siguranta publica pedestre si auto.

Pe toate drumurile publice, pe principalele artere din zonele turistice, pe traseele de acces catre litoralul Marii Negre, precum si in zona bisericilor, politistii rutieri vor actiona pentru mentinerea fluentei traficului si prevenirea producerii unor accidente, in general a celor generate de excesul de viteza si a conducerii autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice, fiind amplasate in trafic peste zece aparate radar.

La randul lor, jandarmii constanteni vor fi prezenti, in misiune, in Constanta, Navodari, Mamaia, Eforie, Techirghiol, Costinesti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche si vor actiona pentru asigurarea masurilor de ordine publica la toate manifestarile ce vor fi organizate pe intreg litoralul. Cele mai importantante sunt organizate in Mamaia, pe plaja H2O (Mamaia Nord) - spectacolele de muzica “Sunwaves”, respectiv “The Mission”, unde vor participa peste 10.000 de spectatori.

Totodata, la noapte, peste 120 de jandarmi constanteni vor patrula alaturi de politisti in zona lacaselor de cult din Constanta, Mangalia, Medgidia, Costinesti, Techirghiol, Eforie, Cernavoda si Harsova in scopul desfasurarii in conditii de siguranta a ceremoniilor religioase ocazionate de sarbatoarea Invierii Domnului.

Citeste si:
Răsturnare de situație! Afaceristul din Cluj și-ar fi înscenat...
Răsturnare de situație!...

La Constanta, Lumina va fi adusa din largul Marii Negre de catre Arhiepiscopul Tomisului, care va tine apoi Slujba Invierii la Catedrala Arhiepiscopala, intr-o zona in care se gasesc ruinele vechii cetati a Tomisului.

La ora 23.40, IPS Teodosie va aduce Sfanta Lumina din largul Marii Negre in zona falezei Cazinoului, urmand a fi purtata apoi in procesiune pana la altarul de vara din aripa de sud a Catedralei Arhiepiscopale. Aici, de la ora 24.00, se va oficia Canonul Invierii, urmat de Sfanta Liturghie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.