Procurorii DIICOT au facut, miercuri dimineata, patru perchezitii, atat la domiciliul omului de afaceri Cristian Burci, cat si la sediul unui ziar pe care il controleaza, acesta urmand sa fie dus la sediul DIICOT Olt pentru audieri.

DIICOT Olt a facut, miercuri dimineata, patru perchezitii, dintre care una la domiciliul omul de afaceri Cristian Burci iar o alta la sediul unui ziar.

“Din actele de urmarire penala efectuate pana la aceasta data a rezultat faptul ca membrii grupului de criminalitate organizata, prin activitatea desfasurata in perioada 2006 si pana in prezent, au creat un prejudiciu unei firme prin abuz in serviciu si delapidare in valoare de 7.099.000 euro si 3.811.756 lei”, au declarant pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Procurorii sustin ca in aceeasi perioada, prin introducerea in circuitele comerciale de persoane si societati comerciale la care detineau actiuni sau erau detinute in totalitate de persoane apropiate, membrii grupului ar fi reusit sa recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infractiuni, in cuantum de 18.099.000 euro si 3.811.756 lei.

Potrivit surselor citate grupul ar fi creat un prejudiciu de 25.646.825 lei, “prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile si evidentierea in actele contabile sau in alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive”.

Cristian Burci, suspectat de devalizarea fabricii ROMVAG

Patronul Adevarul Holding si Prima TV este suspectat de devalizarea fostei fabrici de vagoane ROMVAG din Caracal. Surse DIICOT Olt precizeaza ca cel care a cumparat ROMVAG de la statul roman, omul de afaceri Cristian Burci, a initiat, incepand cu anul 2006, un grup infractional organizat, sprijinit de fostul director al fabricii, Ion Dinoiu, actual candidat UNPR la Primaria Caracal, dar si de alte opt persoane.

Printre acestea se numara si Denisa Turcu, administratorul special al "Adevarul". Membrii grupului ar fi prejudiciat ROMVAG Caracal si bugetul statului prin evaziune fiscala, spalare de bani, delapidare, abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave. Anchetatorii spun ca prejudiciul cauzat ROMVAG se ridica la peste 7 milioane de euro si 4 milioane de lei.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

Tot incepand cu anul 2006, prin introducerea in circuitele comerciale de persoane si societati comerciale la care detineau actiuni sau erau detinute in totalitate de persoane apropiate, cei vizati de ancheta "au reusit sa recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infractiuni, in cuantum de 18.099.000 euro si 3.811.756 lei".
Pe de alta parte, prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile si evidentierea in actele contabile sau in alte documente contabile care nu au la baza operatiuni reale, grupul condus de Cristian Burci a creat un prejudiciu statului roman de peste 25 de milioane lei.

Noua persoane sunt vizate de ancheta pentru infactiuni de constituirea unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, delapidare, evaziune fiscala,instihare la delapidare cu consecinte deosebit de grave, urmand ca la sediul DIICOT Olt sa fie audiate 12 persoane, relateaza MEDIAFAX.

Citeste si:
CCR: Procurorii nu mai pot bloca prescrierea faptelor
CCR: Procurorii nu mai pot...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.