DNA Ploiesti l-a pus sub acuzare pe edilul statiunii Sinaia pentru abuz in serviciu, dupa ce acesta ar fi ignorat hotararilor Consiliului Local care stabileau conditiile in care se puteau instraina unele terenuri, primarul fiind pus sub control judiciar, cu interdictia de a-si exercita functia.

In cursul anului 2010, in contextul in care pe rolul Judecatoriei Sinaia se afla un dosar civil ce privea un litigiu intre Primaria Sinaia si trei persoane, concesionari ai unor terenuri, primarul Vlad Oprea " si-a incalcat atributiile de serviciu prin nesocotirea hotararilor Consiliului Local care stabileau foarte clar conditiile in care se puteau instraina, in anumite situatii, terenurile respective", se arata in comunicatul DNA, citat de MEDIAFAX.

Oprea, printr-o adresa, a comunicat instantei de judecata ca Primaria Orasului Sinaia isi insuseste rapoartele de evaluare intocmite de catre evaluatorul autorizat pentru terenurile a caror vanzare se solicitase, „atata timp cat cei trei concesionari nu solicita Primariei orasului Sinaia restituirea unor eventuale diferente de bani”, mai arata procurorii. Comunicarea respectiva a fost semnata, pe langa edilul Oprea Vlad Gheorghe, si de secretarul primariei Radulescu Beatrice.

Ulterior, judecatorul Ruxandra Popescu "a pronuntat o solutie vadit contrara dispozitiilor legale, prin care a dat castig de cauza reclamantilor, in detrimentul primariei Sinaia", urmarea fiind ca orasul Sinaia si Consiliul Local au fost obligate sa incheie contracte de vanzare – cumparare pentru trei terenuri in suprafata totala de peste 500 metri patrati care faceau obiectul unor contracte de concesiune, la preturi defavorabile, ceea ce a creat un prejudiciu de 214.734,39 euro".

Alaturi de edilul statiunii Sinaia sunt cercetati si secretarul Primariei, Beatrice Eugenia Radulescu pentru complicitate la abuz in serviciu,dar si Ionita Maria si Aurora Bunea, consilieri juridici in cadrul Departamentului Juridic, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

Primarul Vlad Oprea a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile si are interdictia de a-si exercita functia de primar.

Citeste si:
Satul unde primarul taie salariile angajaților și cu 1.500 de lei...
Satul unde primarul taie...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.