Membri ai Senatului Politehnicii Bucuresti sustin ca nu stiau nimic de acordarea unui astfel de titlu Patriarhului Daniel, asa cum prevede regulamentul institutiei.

Reamintim ca Patriarhul Daniel a primit joi titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii Politehnica din Bucuresti (UPB). Acesta trebuia sa se prezinte in Aula Magna pentru acordarea titlului, conform metodologiei UPB. Preafericitul a spus cu cateva ore inainte de ceremonie ca este bolnav si ca-si anuleaza toate aparitiile publice, declinand astfel participarea la ceremonie. Conducerea UPB a renuntat la traditionala ceremonie din Aula Magna si s-a dus la Patriarhie pentru a-l inmana direct Preafericitului Parinte. Ceremonia de acordare a titlului academic a avut loc in Muzeul Patriarhilor din Resedinta Patriarhala, in prezenta rectorului Mihnea Costoiu si a presedintelui Senatului Universitatii, Ecaterina Andronescu.

Un scandal sta sa izbucneasca dupa ce Patriarhul a primit acest titlu din partea Universitatii Politehnica.

Conform regulilor Universitatii Politehnicii din Bucuresti pentru acordarea titlului de Doctor Honoris Causa presedintele Senatului (Ecaterina Andronescu) sau un alt membru din conducere poate prezenta dosarul candidatului. Acesta va fi analizat de Consiliul facultatii si asumat prin vot secret de catre acesta, apoi merge la avizat catre Consiliul de Administratie. Dupa inca un aviz din partea Comisiei de resurse umane si titluri academice, acesta trebuie sa ajunga la Senatul Universitatii pentru a fi supus unui vot secret final.

Surse din cadrul Senatului Universitatii Politehnice Bucuresti au declarat in exclusivitate pentru 9AM.ro ca acestia nu au fost nici macar consultati cu privire la o astfel de acordare de titulatura din partea Politehnicii pentru Patriarhul Daniel, daramite sa mai vada si dosarul acestuia, care ar trebui sa fie insotit de o scurta prezentare pentru membrii Senatului.

Citeste si:
Ecaterina Andronescu, despre Cristina Topescu: Era un om atat de drept
Ecaterina Andronescu, despre...

Nu se mai pune problema exercitarii dreptului de vot asupra unei astfel de masuri, intrucat nu exista niciun proces verbal care sa ateste ca o astfel de sedinta a avut loc, reclama sursa noastra. Zvonurile spun ca o decizie in acest sens exista de acum doi ani, insa nu poate fi gasita nicio mentiune in hotararile luate de Senatul UPB in acest sens.

Un membru al Senatului UPB din 2014 spune ca nu a avut loc niciodata o sedinta in care macar sa se mentioneze o astfel de initiativa.

Sursele noastre au fost la Rectoratul UPB sa ceara procesul verbal prin care se atesta faptul ca Senatul a dat vot favorabil acordarii titlului de Doctor Honoris Cause pentru Patriarhul Daniel, insa au fost lasati cu ochii in soare. "Il veti primi in cel mai scurt timp", le-a raspuns responsabilul de acolo.

Sursele noastre spun ca nu este normal ca o presupusa decizie luata acum 2 sau 3 ani sa fie pusa in practica acum. Chiar si asa nimeni nu poate gasi in hotararile luate de Senat pentru o astfel de decizie, care sa arate ca acordarea titlului a fost validata de catre acestia.

Citeste si:
VIDEO Reprezentanta Indiei, Harnaaz Sandhu, este câştigătoarea Miss...
VIDEO Reprezentanta Indiei,...

Membrii Senatului UPB declara ca saptamana viitoare va avea loc si o intalnire a studentilor senatori in acest sens, intrucat nu sunt multumiti de confuzia care s-a creat prin aceasta decernare.

Acestia mai spera ca vor primi "documente concrete si reale, nu falsuri facute pe sub mana pentru a putea acoperi actiunea intreprinsa de conducerea institutiei".

Sursele noastre spun ca acordarea acestui titlu a fost o surpriza totala pentru ei si ca isi doresc lamurirea cat mai rapida a acestei situatii.

Fosti studenti ai UPB se declara dezamagiti de cele intamplate si cer retragerea titlului acordat Patriarhului Daniel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.