O aplicatie face mersul la psiholog mult mai usor si accesibil oricui isi doreste o mana de ajutor, atunci cand se confrunta cu perioade dificile in viata, sau cand pur si simplu are nevoie de o vorba de incurajare.

Este cunoscut faptul ca mersul la psiholog, chiar si pentru o simpla consiliere, este vazut de majoritatea romanilor ca un semn de slabiciune, acest sentiment extinzandu-se pana si la cei care au cu adevarat nevoie de ajutor. Pentru foarte multi dintre noi, consilierea din partea unui profesionist poate fi exact ceea ce trebuie pentru a putea da din nou startul unei vieti active cu o atitudine pozitiva.

In sprijinul celor care doresc ajutor din partea unui profesionist in anumite situatii, vine o aplicatie care poate face totul mai usor. Fara sedinte la cabinet, fara drumuri, fara obligatia de a-l privi in ochi pe interlocutorul tau.

Un jurnalist de la Business Insider a incercat aplicatia My Talkspace si a relatat rezultatul conversatiei sale. Aceasta e un fel de WhatsApp, intrucat se bazeaza pe SMS-uri schimbate intre pacient si terapeut. Primul avantaj evidentiat de catre Erin Brodwin a fost faptul ca aplicatia are un pret cu mult sub sesiunile de terapie practicate in SUA. Aplicatia taxeaza clientul cu doar 25 de dolari pe saptamana, pe cand o singura sedinta clasica poate ajunge cu usurinta pana la 300 de dolari.

Aplicatia a fost folosita timp de o saptamana de catre jurnalist. La inceput a discutat cu o persoana care i-a adresat cateva intrebari utilizatorului pentru a-l putea plasa celui mai bun specialist al lor. A trebuit sa completeze un formular standard, apoi a mai raspuns la cateva intrebari pentru a-l putea indrepta catre cea mai buna directie.

In mai putin de 24 de ore utilizatorul este repartizat specialistului. Procesul de alocare dureaza un pic mai mult, intrucat se incearca din rasputeri obtinerea celei mai bune potriviri intre terapeut si pacient, in baza informatiilor transmise prin intermediul formularului.

Dupa alocarea specialistului, incepe conversatia. Daca sunteti o persoana care scrie mesaje foarte des pe telefon, atunci va veti simti in largul dumneavoastra discutand cu terapeutul. Conversatiile dureaza de la 5-10 minute, pana la ore intregi! Iar asta pentru doar 25 de dolari pe saptamana.

Citeste si:
Mara Bănică s-a luptat cu depresia. Operațiile estetice au ajutat-o...
Mara Bănică s-a luptat cu...

Erin s-a declarat foarte multumita in urma utilizarii aplicatiei timp de o saptamana si este increzatoare ca anonimatul si faptul ca nu trebuie sa te prezinti undeva anume, reprezinta cel mai mare avantaj al acesteia, pe langa pretul mic practicat.

Talkspace are peste 300 de specialisti pregatiti sa intre in legatura cu pacientii, iar acestia se vor extinde si in Europa in curand.

Noi credem ca aplicatia este o idee foarte buna si echipa 9AM.ro incurajeaza tratarea depresiei prin discutarea problemelor cu cineva apropiat, de incredere sau cu un specialist. Nu trebuie sa lasati ca boala sa-si arate efectele. Aveti incredere in dumneavoastra si veti reusi, iar daca nu suferiti dumneavoastra de depresie, atunci puteti ajuta pe cineva care poate este retinut in a cere ajutor. S-ar putea sa salvati o viata cu un minim de efort.

Sursa foto: BusinessInsider

Citeste si:
Cum și-a ales What s Up numele de scenă. Marius Moga s-a îndoit de...
Cum și-a ales What s Up...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.