Social 7 Aprilie 2016 14:40
Sute de persoane au stat la coada, joi, pentru a putea ocupa unul din cele 200 de posturi de agent de politie, dupa ce Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a deschis angajarile, pana in acest moment fiind inscrisi peste 1.400 de candidati, potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei.

Pana la ora difuzarii acestei stiri pe lista erau inscrisi 1.430 de candidati, iar alte cateva sute de persoane se afla inca la coada. Doua sute de posturi de agenti de politie au fost scoase la concurs, dintre care 194 pentru civili iar sase pentru reincadrati, a mai declarat Bogdan Ghebaur pentru MEDIAFAX.

"Se poate inscrie oricine care are cursurile unui liceu si examenul de bacalaureat promovat, care detine un permis de conducere. Am avut persoane chiar si de peste 50 de ani care s-au inscris la concurs" a mai spus Ghebaur.

Exemenul scris va fi sustinut pe data de 14 mai, la Politia Capitalei iar cei care promoveaza nu vor putea sa paraseasca postul pentru o perioada de trei ani

Inaltimea este o criteriu pe baza caruia un participant la concurs poate fi eliminat. Astfel ca barbatii trebuie sa aiba o inaltime de ,minim 1,65 de centimetri iar femeile de 1,60 de centimetri. Pentru posturile de la nivelul Politiei Capitalei, candidatii care vor promova examenele isi vor putea alege sectia de politie la care vor sa-si desfasoare activitatea.

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a demarat de vineri, 1 aprilie, procedura de incadrare prin concurs a 1.900 de posturi de agent ordine publica, la nivel national, anunta oficiali din cadrul institutiei.

Politia Romana a demarat, prin intermediul Inspectoratelor Judetene de Politie si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti (DGPMB) procedura de angajare a 1.900 de agenti de ordine publica, dintre care 46 de posturi prin reincadrare iar restul din sursa externa.

Inscrieri se fac in perioada 1- 8 aprilie, au declarat pentru Mediafax oficiali din cadrul IGPR. Potrivit Politiei Romane, dupa 8 aprilie, atunci cand este ultima zi de inscrieri, la nivelul fiecarui judet va fi afisat calendarul probelor eliminatorii. Cei care vor sa se angajeze vor avea de sustinut, pentru inceput, proba medicala, examenul psihologic si proba sportiva, toate aceste fiind eliminatorii, pentru probe neexistand limita de varsta pentru cei care vor sa se inscrie.

Citeste si:
Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire generală de Poliţia Română
Mario Iorgulescu a fost dat...

Pentru posturile de agenti de ordine publica in mediul rural, cei promovati vor fi selectati in functie de optiunile lor, dar si de nevoile din teren, anunta reprezentantii IGPR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.