Social 22 Martie 2016 09:02
Un nou studiu condus de Anna-Leena Vuorinen, de la Centrul de Cercetari Tehnice VTT din Finlanda, si prezentat la Saptamana Obezitatii 2015 din Los Angeles, a analizat obiceiurile alimentare pentru micul dejun a 147 de persoane in perioada septembrie 2014 - ianuarie 2015, scrie Gandul.

Oamenii sanatosi tind sa aleaga fructe, produse lactate sau cereale pentru micul dejun mai mult decat orice altceva, au descoperit cercetatorii.

Realizatorii studiului spera ca rezultatele vor clarifica intr-o anumita masura obiceiurile alimentare care ar putea fi benefice pentru cei care incearca sa slabeasca, potrivit Gandul.

Participantii la studiu aveau o greutate medie de 60 de kilograme. Majoritatea aveau peste 41 de ani si erau de sex feminin. Pentru a participa, acestea trebuiau sa aiba o greutate sanatoasa, fara fluctuatii de greutate si sa nu fi beneficiat de consiliere in ceea ce priveste greutatea.

51% dintre participanti au declarat ca mananca fructe la micul dejun, in timp ce 41% spun ca prefera produse lactate. Cerealele sau painea au fost si ele intre alegerile populare, 33%, respectiv 32% preferandu-le.

Ouale au fost, de asemenea, o alegere populara, cercetatorii spunand despre consumul acestora ca a fost "mai mare decat era de asteptat", 31% alegand oua pentru masa de dimineata, scrie MEDIAFAX.

Doar 26% dintre participanti au declarat ca beau cafea la micul dejun. "O concluzie foarte importanta a acestui studiu este faptul ca foarte multi oameni sanatosi mananca micul dejun in loc de a sari peste, lucru care este in concordanta cu cercetarile anterioare privind importanta micului dejun", explica Dr Vuorinen, conform Gandul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.