Social 10 Martie 2016 14:26
Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscop al Argesului si Muscelului, a fost supus unei interventii chirurgicale cardiace minim invazive, operatie de maxima urgenta, din care IPS a iesit cu bine.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de reprezentantii spitalului privat unde IPS Calinic a fost operat, Arhiepiscopul Argesului si Muscelului a fost supus unei interventii chirurgicale cardiace minim invazive de plastie de valva mitrala video - asistata. "Inaltpreasfintitul Parinte Calinic, Arhiepiscop al Argesului si Muscelului, a fost supus unei interventii chirurgicale cardiace minim invazive de plastie de valva mitrala video - asistata. Operatia, deosebit de complexa, fara taierea sternului, a durat trei ore”, se arata in comunicat transmis corespondentului MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, Arhiepiscopul a fost diagnosticat, la sfarsitul lunii ianuarie, cu "endocardita bacteriana pe valva mitrala, o infectie bacteriana la nivelul inimii, care netratata putea fi fatala”. Conform comunicatului de presa citat, boala a dus la instalarea altor afectiuni grave ale inimii.

"Boala a dus la instalarea altor afectiuni grave ale inimii – ruptura de cordaje insotita de insuficienta mitrala severa si fibrilatie atriala paroxistica. Pacientul prezenta oboseala la eforturi mici, insotita de dificultate in respiratie si edeme la nivelul membrelor inferioare (picioare umflate), simptome ce se instaleaza brusc atunci cand exista cordaje rupte la nivelul inimii”.

La finalul interventiei, IPS Calinic le-a multumit medicilor pentru ingrijirea oferita si a spus ca spera sa isi reia activitatea in scurt timp.

"Cu toate ca interventia a fost una complexa, a decurs fara complicatii. Avand in vedere evolutia favorabila a starii mele de sanatate, sunt increzator ca, in cel mai scurt timp, imi voi putea relua activitatea. (...) Multumim din toata inima Parintelui Patriarh Daniel, intregului Sfant Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, preotilor si monahilor, precum si tuturor credinciosilor din Romania, pentru rugaciunile indreptate catre Bunul Dumnezeu”, arata IPS Calinic.

Citeste si:
Cum reușește Ilinca Vandici să aibă un ten fără riduri....
Cum reușește Ilinca Vandici...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.