Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a sustinut, miercuri, ca afirmatiile sale privind sustinerea propunerii ca hipermarketurile sa fie obligate sa distribuie produse romanesti in proportie de 51% au fost gresit interpretate, precizand ca ramane de vazut in ce masura se poate realiza.

"Vreau sa clarific chestiunea privind solicitarile producatorilor, respectiv ca hipermarketurile sa-si reduca programul in week-end si ca 51% din produsele agro-alimentare comercializate sa fie produse in Romania. Aceasta deoarece mi s-au atribuit afirmatii pe care nu le-am spus.(...) Cu totii ne-am dori cat mai multe produse romanesti in magazine, dar trebuie vazut in ce mod se poate realiza. Pe timpul iernii este greu de presupus ca Romania ar putea in cativa ani macar sa asigure procentul respectiv la fructe si legume in hipermarketuri", a scris ministrul Agriculturii, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, Irimescu a mai precizat ca, in opinia sa, ar trebui analizat in ce masura o reducere a orarului hipermarketurilor ar ajuta fermierii. "Daca analiza ar indica un efect pozitiv, atunci am putea discuta cu supermarketurile sa vedem ce solutie ar fi. In niciun caz nu se poate decide de catre autoritati inchiderea hipermarketurilor in week-end!", a precizat Irimescu.

Prezent in Parlament, la Comisia de agricultura a Camerei Deputatilor, ministrul Agriculturii Achim Irimescu a declarat ca sustine initiativa legislativa care obliga supermarketurile sa comercializeze produse romanesti in proportie de 51%.

"Eu sustin aceasta initiativa (privind comercializarea produselor romanesti in proportie de 51% in hipermarketuri.n.r.), nu stiu daca la legume in timpul iernii se poate, dar propunerile sunt binevenite”, a declarat ministrul Agriculturii Achim Irimescu.

Pe de alta parte, Achim Irimescu a sustinut ca hipermarketurile se vor opune schimbarilor de legislatie propuse de alesi care vizeaza inchiderea acestora in zilele de duminica si in zilele care sunt sarbatori legale, scrie MEDIAFAX.

"Nu cred ca le va conveni hipermarketurilor. Eu nu am mai vazut in Europa, cel putin inteleg ca in Anglia este un pic mai altfel, magazinele se inchid de la ora 6.30 in zilele normale, iar in weekend, nici vorba. La noi este o moda sa te duci la supermarket in weekend si la o ora tarzie. Haideti sa discutam. Cred ca dansii traiesc foarte bine in Romania si atunci haideti sa facem apel la dansii si sa facem front comun", a sustinut Ministrul Agriculturii Achim Irimescu.

Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.