Biroul presedintei Judecatoriei Sfantu Gheorghe a fost sigiliat, insa deocamdata nu a fost perchezitionat, declara purtatorul de cuvant al instantei, Jenica Chiper.

Purtatorul de cuvant al Judecatoriei Sfantu Gheorghe, Jenica Chiper, a declarat, marti, corespondentului MEDIAFAX, ca biroul Elenei Poiana a fost sigilat, dar deocamdata nu a fost perchezitionat.

Sursa citata a adaugat ca Poiana este presedinte al Judecatoriei Sfantu Gheorghe din ianuarie 2016, data la care a si venit in institutie.

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Alba Iulia fac, marti, patru perchezitii in judetele Covasna, Brasov si Iasi, inclusiv la Judecatoria Sfantu Gheorghe.

Conform unor surse judiciare, este vizata judecatoarea Elena Poiana, care la data faptelor - august 2015 - era judecator la Tribunalul Harghita, iar acum este presedintele Judecatoriei Sfantu Gheorghe.

Judecatoarea este banuita ca a pretins 10.000 lei pentru a dispune inlocuirea masurii arestului preventiv in cazul a doi inculpati trimisi in judecata in stare de arest preventiv pentru talharie calificata, in conditiile in care cei doi ar fi comis talharia cu premeditare, respectiv au patruns mascati la partile vatamate - persoane in varsta -, le-au imobilizat si le-au stropit cu lichid inflamabil, amenintandu-le cu un cutit.

Elena Poiana s-ar fi aratat dispusa sa inlocuiasca masura arestului preventiv, pentru 10.000 de lei, cu masura controlului judiciar, cauza aflandu-se pe rolul Judecatoriei Miercurea Ciuc, spunand chiar ca suma nu este mare si ca un avocat ar putea cere mai mult, fara sa fie sigur de rezultate. Aceleasi surse judiciare sustin ca, in momentul in care judecatoarea negocia cu apartinatorii unuia dintre cei doi arestati suma pentru care ar fi dispusa sa schimbe masura, si-a exprimat regretul ca trebuie sa intervina si in cazul celui de-al doilea inculpat, de la care nu va primi " vreo atentie", intrucat era nevoita sa inlocuiasca arestul preventiv cu controlul judiciar in cazul ambilor.

In cazul celor doi, masura arestului preventiv a fost mentinuta de judecatorul de camera preliminara in 17 august 2015, iar in 20 august masura arestului preventiv a fost inlocuita cu controlul judiciar.

Citeste si:
Primar din Covasna, recompensă din salariul lui pentru a scapa de...
Un primar din Covasna...

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii, din partea Directiei de Operatiuni Speciale si din partea Inspectoratelor de Jandarmi Judetene Alba si Iasi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.