Presedintele Klaus Iohannis si prim-ministrul Bavariei, Horst Seehofer, au discutat vineri, la Munchen, despre probleme de colaborare politica, revigorarea Comisiei mixte romano-bavareza, atragerea de investitii, dar si despre criza migratiei.

"Am atins atat probleme de colaborare economica, cat si probleme de colaborare politica, si asa cum a subliniat domnul prim-ministru Seehofer, dorim amandoi sa revigoram Comisia mixta romano-bavareza, comisie guvernamentala pentru a inlesni foarte multe proiecte comune. De asemenea, am discutat si despte modalitati de a ajunge la o activitate economica mai intensa, de a incuraja investitori din Bavaria sa vina in Romania si, sigur, firme romanesti sa colaboreze cu parteneri din Bavaria", a declarat presedintele in timpul conferintei de presa comune cu oficialul bavarez, preluata de MEDIAFAX.

Un alt punct pe agenda discutiilor a fost comunitatea romaneasca din Bavaria, care "constituie un pod intre Romania si Bavaria". Cei doi oficiali au discutat si despre criza migratiei care "loveste Bavaria mai mult decat loveste Romania", iar presedintele a reiterat solidaritatea Romaniei si opinia ca granitele externe ale Uniunii trebuie securizate.

De asemenea, Iohannis a transmis condoleante pentru victimele accidentului feroviar din Bavaria, spunand: "Noi, in Romania putem sa intelegem foarte bine durerea care s-a produs datorita acestui accident". La randul sau, Horst Seehofer, a spus ca l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru "succesele remarcabile inregistrate" de Romania si remarcate si de Comisia Europeana.

"L-am felicitat pe domnul presedinte in discutia noastra pentru succesele remarcabile inregistrate in Romania, aceste succese au fost laudate si de catre Comisia Europeana. Am convenit sa revitalizam colaborarea foarte buna intre Bavaria si Romania si dorim sa facem acest lucru reincepand actvitatea in cadrul Comisiei guvernamentale mixte. Domnul presedinte m-a invitat in Romania intr-o vizita pe care o voi onora", a spus Seehofer.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Presedintele Klaus Iohannis participa la Conferinta de securtitate de la Munchen in perioada 10 – 14 februarie, dar face si o vizita de lucru in landul Bavaria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.