Cercetarile arata ca legaturile cu prietenii sunt uneori mai stranse decat cu familia, iar o relatie sanatoasa cu acestia poate proteja impotriva depresiei si a bolilor de inima, printre alte probleme de sanatate. Nu ai nevoie de zeci de prieteni, ci doar de cei potriviti, care pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii tale.

1. O prietena din copilarie

Acest tip de prieteni sunt speciali mai ales pentru ca te cunosc mai bine decat oricine avand in vedere ca ati crescut impreuna, ati impartasit o serie de experiente, iti cunosc familia. Hraneste aceste legaturi! Cercetarile de la Universitatea Notre Dame arata ca persoanele care vorbesc cel putin o data la 15 zile au cele mai mari sanse de a ramne apropiate mai mult timp.

2. O noua prietena

Potrivit psihologilor, nu ar trebui sa ne lasam prada rutinei pe masura ce inaintam in varsta, ar trebui sa ne facem prieteni noi, cu o personalitate si un tip de gandire diferite. Acest lucru poate determina conectarea la o noua retea de oameni, aceasta fiind utila mai ales daca te afli in cautarea unei schimbari in cariera.

3. O prietena cu care sa mergi la antrenament

Expertii sunt de parere ca exercitiile ca mersul pe jos, alergatul, dansurile, fitness-ul sau orice alt antrenament sunt importante atat pentru sanatatea fizica, cat si pentru cea mentala, iar un prieten bun poate fi liantul care transforma aceste activitati intr-un obicei sanatos, scrie prevention.com.

4. Prietenul partenerului tau

In urma unui studiu care a analizat cercurile sociale a 347 de cupluri, s-a constata ca daca familia si prietenii cuplului se imprietenesc si reusesc sa se inteleaga bine, sotii sunt fericiti chiar si dupa un an de la casatorie.

5. O prietena mai tanara

Cercetarile arata ca un element esential al unei vieti fericite este acela de a te simti util. Astfel, indrumarea prietenilor mai tineri, de la birou de exemplu, iti poate conferi o stare excelenta, iar pentru maximizarea beneficiilor acestei legaturi, sfaturile ar trebui sa vina din ambele parti.

6. Un prieten pus pe glume

De cate ori nu ai auzit ca rasul este cel mai bun medicament? Insa foarte putini stiu ca acest lucru a fost, de fapt, dovedit stiintific. Cercetarile au aratat de-a lungul timpului ca simtul umorului si capacitatea de a rade pot fi benefice atat pentru sanatatea fizica, cat si emotionala, scrie lifehack.org. Asadar un prieten care sa te faca mereu sa razi reprezinta cel mai bun tratament.

Citeste si:
Iancu Sterp, luat în vizor din cauza comportamentului de la...
Iancu Sterp, luat în vizor...

7. Mama ta

In ciuda conflictelor inevitabile dintre mama si fiica, o astfel de relatie este, de regula, destul de puternica. Asadar, incearca sa te bucuri de timpul petrecut alaturi de mama ta pentru ca mai sunt multe de invatat!

Cel mai important, nu uita de tine, intrucat auto-cunoasterea se poate dovedi o aventura uimitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.