O sectie de psihiatrie ultramoderna va fi amenajata in curtea Spitalului Judetean de Urgenta din Alba Iulia, cu spatiu de relaxare in partea superioara a cladirii proiectata cu zone verzi, bancute, jardiniere si gazon, iar pentru a asigura independenta energetica vor fi montate panouri solare.

In noua sectie de psihiatrie ce va fi amenajata in curtea Spitalului Judetean de Urgenta din Alba Iulia, Consiliul Judetean Alba va investi 6 milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sectia va avea 50 de paturi, iar lucrarile vor incepe cel mai probabil in luna august, termenul de executie fiind de 24 de luni.

Constructia este inedita prin faptul ca, in partea superioara, urmeaza sa fie amenajat un spatiu de relaxare cu zone verzi, bancute, jardiniere si gazon artificial. Totodata, pentru a asigura independenta energetica vor fi montate panouri solare.

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta din Alba Iulia, Nicoleta Cosarca, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca investitia reprezinta o necesitate, deoarece vechea sectie functioneaza intr-un ”spatiu istoric, impropriu”.

”Dupa foarte multe cautari s-a gasit aceasta solutie, constructia unei sectii noi in curtea Spitalului Judetean de Urgenta din Alba Iulia. Este mai costisitoare decat ne-am imaginat noi, pentru ca initial am mers pe solutii de reabilitare a unor spatii existente. Aceasta a fost singura solutie pe care Consiliul Judetean Alba s-a angajat sa o finanteze pe o perioada de doi ani”, a spus Cosarca.

La randul sau, directorul financiar contabil al institutiei, Diana Marza, a declarat, la aceeasi conferinta de presa, ca intreaga cladire va fi formata din demisol, parter, etajul intai si etajul doi, iar saloanele vor fi prevazute cu bai, sistem detectie incendiu si sistem apelare asistente. Fiecare salon va avea maxim trei paturi.

”La demisol va functiona arhiva spitalului, vor fi mutate toate atelierele si spatiile de depozitare ale blocului alimentar. La parter va functiona ambulatoriul sectiei de psihiatrie, zona de internare, filtru, izolatoare, inclusiv sala de vizitare. La etajul 1 vor functiona 25 de paturi, o sala de mese, un oficiu, etc. Aici vor fi internate persoane de sex feminin si vor fi amenajate cabinetele medicilor. La etajul al doilea vor fi 25 de paturi pentru pacientii de sex masculin, sala mese, oficiu, club si alte cabinete ale medicilor”
, a spus Diana Marza.

Citeste si:
Ana Morodan, internată la psihiatrie: „Privarea de libertate pentru...
Ana Morodan, internată la...

Totodata, constructia va fi prevazuta cu trei lifturi - unul pentru alimente, unul pentru personal si altul pentru pacienti.

”In acest an, pentru lucrari, s-a alocat suma de 995.610 de lei, iar pentru anul viitor ne-a fost aprobat un credit de angajament bugetar in suma de 5 milioane de lei”
, a afirmat Marza.

In cladirea in care a functionat vechea sectie de psihiatrie se va infiinta un muzeu de icoane. In prezent, sectia de psihiatrie functioneaza intr-un spatiu situat in Cetatea Alba Carolina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.