Ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, a declarat, joi, ca este necesara adoptarea legii securitatii cibernetice (cunoscuta ca si "Big Brother" n.r.) pentru a creste capacitatea de raspuns la atacurile din mediul virtual.

Ministerul a tinut cont de observatiile CCR in elaborarea actului normativ pus in dezbatere publica. "Aspectele legii securitatii cibernetice care au fost declarate neconstitutionale au fost corectate. S-a tinut cont de observatiile CCR si s-a revenit asupra lor. (…) Legea securitatii cibernetice face operabila elaborarea strategiilor si a planurilor de masuri. Sunt elaborate strategii si planuri de masuri, insa, este nevoie de legea securitatii cibernetice pentru a putea operationaliza un anumit tip de raspuns si a creste capacitatea de a raspunde la aceste atacuri cibernetice", a declarat ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, prezent la dezbaterea “Cine administreaza internetul”, organizata la Palatul Parlamentului, potrivit MEDIAFAX.

Ministrul Comunicatiilor a afirmat ca exista o preocupare “la nivel guvernamental si la nivelul tuturor institutiilor statului" cu privire la atacurile cibernetice, iar ministerul nu va emite anul acesta noi reglementari in domeniul internetului, ci doar va purta discutii cu actorii implicati pentru a-si fundamenta opinia. "Nu vom emite reglementari in acest domeniu fara o discutie prealabila si o participare a tuturor actorilor din domeniu. Pe parcursul acestui an nu avem in intentie sa reglmentam acest domeniu, ci sa discutam si sa ne fundamentam opinia", a spus Marius Bostan.

Legea Securitatii Cibernetice, pusa in dezbatere publica de Ministerul Comunicatiilor, in data de 28 ianuarie, a fost modificata in acord cu observatilile aduse de Curtea Constitutionala a Romaniei, prin Decizia nr. 17/2015 asupra obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii privind securitate cibernetica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.