Valoarea taxelor si impozitelor locale platite cu cardul a crescut anul trecut cu 42%, la aproximativ 250 milioane lei, in contextul majorarii tranzactiilor online cu 74% si extinderii retelei de acceptare, potrivit datelor raportate de bancile membre Visa Europe din Romania.

Contribuabilii au realizat anul trecut aproape 750.000 de plati cu cardul pentru a-si achita obligatiile fiscale, in crestere cu aproape 50% fata de 2014.

"Romanii si-au folosit mai des cardurile anul trecut pentru a-si achita taxele si impozitele datorate statului, iar cresterea spectaculoasa este in mediul online, unde numarul tranzactiilor s-a dublat. In aceste conditii, ne bucura sa vedem ca autoritatile s-au angajat sa sustina platile cu cardul si dezvoltarea platformei ghiseul.ro, iar aici ma refer la strategia MCSI si MFP pentru 2016. Aceste initiative vin in sprijinul eforturilor derulate in Romania de Visa si bancile membre inca din 2009, inclusiv prin campanii de informare si educare precum cea de plata a taxelor si impozitelor cu cardul care in acest an va incepe din februarie" a declarat intr-un comunicat Catalin Cretu, directorul regional pentru Romania, Croatia, Malta si Slovenia al Visa Europe.

Taxele si impozitele locale pot fi platite cu cardul la POS-urile instalate in sediile administratiilor locale si oficiile postale care accepta tranzactiile cu cardul, online pe www.ghiseul.ro si platformele puse la dispozitie de unele administratii locale, precum si la infochioscurile instalate la sediile administratiei locale, in supermarket-uri si mall-uri.

In total, 210 primarii din intreaga tara acceptau la finele anului 2015 plata taxelor si impozitelor locale cu cardul la POS sau online. Totodata, tot mai multe primarii au decis sa puna la dispozitia contribuabililor posibilitatea de a efectua plati online de taxe si impozite prin intermediul platformei ghiseul.ro, in conditiile in care contribuabilii din ce in ce tot mai interesati sa-si achite obligatiile fiscale simplu, in siguranta si fara costuri suplimentare. Un numar de 188 de primarii acceptau plata prin www.ghiseul.ro la sfarsitul lui 2015, cu 78 mai multe municipalitati comparativ cu finele anului precedent.

Citeste si:
Sebastian Dobrincu, păgubit cu 40.000 de euro după ce și-a pierdut...
Sebastian Dobrincu, păgubit...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.