Ioan Niculae a cerut Tribunalului Dambovita, care discuta eliberarea sa conditionata, sa nu se mai tina cont de cartile scrise de el in peniteniciar, in conditiile in care DNA a solicitat detalii de la ANP si specialistii Universitatii Bucuresti cu privire la lucrarile acestuia.

Judecatorii de la Tribunalul Dambovita au amanat din nou, vineri, pronuntarea in dosarul privind eliberarea conditionata din penitenciar a omului de afaceri Ioan Niculae, transmite corespondentul MEDIAFAX.

In cadrul sedintei de judecata, procurorul DNA Ploiesti a solicitat Administratiei Nationale a Penitenciarelor date cu privire la realitatea unui pontaj facut in cazul lui Ioan Niculae cu ocazia scrierii unei lucrari stiintifice de catre acesta, pontaj in privinta caruia exista dubii ca ar fi real.

Tot procurorul DNA Ploiesti a solicitat in instanta sa se emita o adresa catre Universitatea Bucuresti, pentru ca specialistii sa se pronunte si sa transmita daca publicarea unui material intr-o revista cu caracter stiintific echivaleaza cu publicarea unei lucrari stiintifice. In acest context, Ioan Niculae a cerut in instanta ca judecatorii sa nu mai tina cont de zilele de libertate pe care le-a castigat in urma publicarii cartilor pe care le-a scris in perioada de detentie. Aceasta este a doua oara cand Tribunalul Dambovita amana pronuntarea in dosarul de eliberare conditionata a lui Ioan Niculae, dosar inregistrat la Tribunalul Dambovita in 17 noiembrie 2015. Urmatorul termen a fost stabilit pentru 19 februarie.

In dosarul "Mita la PSD", in 2 aprilie 2015, Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat pe Ioan Niculae la doi ani si sase luni de inchisoare, pe Gheorghe Bunea Stancu la trei ani de inchisoare, pe Gheorghe Teodorescu si Viorel Barac la doi ani si sase luni cu executare.

Procurorii aratau, in rechizitoriu, ca in cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu si-a folosit influenta si autoritatea rezultate din functia de presedinte al organizatiei judetene Braila a PSD pentru a obtine, cu incalcarea dispozitiilor legale ce privesc finantarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau sa fie folositi in campania electorala prezidentiala, desfasurata la sfarsitul anului 2009, pentru sustinerea candidatului PSD, Mircea Geoana.

Judecatoria Gaesti a decis, in 21 octombrie, ca omul de afaceri Ioan Niculae poate fi eliberat conditionat.

Citeste si:
Elena Udrea ar putea ieși din închisoare în luna septembrie
Elena Udrea ar putea ieși din...

Hotararea a fost contestata de procurorii DNA Ploiesti la Tribunalul Dambovita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.