Mai multe drumuri nationale si judetene din Constanta au fost inchise circulatiei, duminica, din cauza viscolului, fiind si autoturisme blocate in zapada, in timp ce peste 20 de localitati nu sunt alimentate cu energie electrica.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea, au fost inchise circulatiei DN 22A limita cu judetul Tulcea - Harsova, DN 22 limita cu judetul Tulcea - intersectia cu DC 86 Sibioara, DN 2A Harsova - Mihail Kogalniceanu si DN3 Vama Ostrov- Baneasa.

De asemenea, traficul este inchis pe DJ 226B localitatea Pantelimon - intersectie cu DN2A si drumurile comunale DC 61 Seimeni - Silistea, DC 70 intersectia cu DN2A - Crisan si DC 67 Ghindaresti-Tichilesti. Totodata, de la ora 13.30 a fost inchisa circulatia pe DJ 226, Navodari-Mihai Viteazu, unde mai mult autoturisme au ramas blocate in zapada. Autoritatile solicita oamenilor sa nu paraseasca localitatile, pentru a nu ramane blocati in trafic.

“Pe parcursul zilei vremea se va inrautati, motiv pentru care solicitam cetatenilor sa nu paraseasca localitatile. Din cauza vantului foarte puternic, vizibilitatea este zero si exista riscul ca utilajele de deszapezire sa nu poata ajunge la autoturismele blocate in trafic. In acest moment, utilajele inainteaza foarte greu atat din cauza conditiilor meteorologice, cat si din cauza autoturismelor care blocheaza partea carosabila”, se arata in comunicatul ISU Dobrogea.

Conform sursei citate, utilajele vor actiona in continuare pentru curatarea carosabilului si vor interveni in caz de nevoie la situatii de urgenta care ar putea aparea pe parcursul avertizarii meteorologice.

“In continuare, cele mai afectate zone sunt nordul, nord-estul si sud-vestul judetului, cele mai mari probleme fiind semnalate pe DN 22, DN 22A, DN 2A. Autoritatile fac tot posibilul pentru deszapezirea drumurilor si asigurarea unor artere rutiere practicabile in conditii de siguranta”, sustin reprezentantii ISU Dobrogea.

In cursul noptii de sambata spre duminica, pompierii au intervenit pentru indepartarea a sase copaci doborati de vant, doi dintre acestia fiind in municipiul Constanta si cate unul intre Eforie si Agigea, intre Venus si Jupiter, in Adamclisi si Costinesti. Potrivit unui comunicat al Enel, in judetul Constanta, la ora 12.00, nu erau alimentate cu energie electrica 23 de localitati.

Citeste si:
Atacuri cu drone la graniță: alertă în Galați și Tulcea. MApN...
Atacuri cu drone la graniță:...

“In judetul Constanta sunt nealimentate total 11 linii electrice aeriene de medie tensiune, patru linii electrice aeriene de medie tensiune, partial, precum si 170 posturi de transformare, fiind afectate 23 localitati - Harsova partial, Ciobanu partial, Garliciu, Baneasa partial, Potarnichea, Canlia, Cerchezu, Almalau, Ostrov, Bugeac, Lipnita, Coslugea, Mircea Voda, Zenovia, Azizia, Saligny, Castelu, Nisipari, Nazarcea partial, M. Kogalniceanu partial, Miorita, Basarabi , Poarta Alba”, se arata in comunicatul Enel.

Din cauza vantului puternic, un stalp de joasa tensiune din reteaua orasului Ovidiu a fost doborat de vant, fara sa se inregistreze pagube materiale. Echipele Enel Distributie Dobrogea au intervenit si izolat zona pentru a incepe lucrarea de inlocuire a stalpului. Consumatorii au fost realimentati imediat cu electricitate din alte surse, au precizat reprezentantii Enel.

Citeste si:
ENEL își vinde activele din România companiei PPC din Grecia
ENEL își vinde activele din...

In judetul Tulcea, la ora 12.00, erau nealimentate doua linii electrice aeriene de medie tensiune, partial, precum si 16 posturi de transformare, fiind afectate doua localitati - Sambata si Slava Rusa.

Echipele Enel Distributie Dobrogea lucreaza pentru remedierea avariilor.

Conform reprezentantilor Regiei Autonome Judetene de Apa Constanta, localitatile Istria, Nuntasi, Pecineaga, Mosneni, Ostrov si Lipnita nu erau alimentate cu apa potabila din cauza avariilor Enel.

Pe de alta parte,pPorturile maritime sunt in continuare inchise din cauza vantului puternic.

Administratia Nationala de Meteorologie a actualizat avertizarea cod portocaliu emisa anterior, pana duminica, la ora 18.00, ramanand sub atentionare judetele Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati. In cele opt judete va fi viscol, viteza vantului va depasi la rafala 70-80 de kilometri pe ora, reducand vizibilitatea sub 50 de metri.

Citeste si:
Ninsori abundente așteptate la Kiev, unde alimentarea cu...
Ninsori abundente așteptate...

Avertizarea cod portocaliu a fost inlocuit pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Prahova si Giurgiu cu cod galben. De asemenea, sub avertizare cod galben raman si judetele Covasna, Bacau, Vaslui, Iasi si Neamt.

In a doua parte a zilei de duminica, in estul si in centrul Munteniei, in Dobrogea si in sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura va continua sa ninga moderat cantitativ, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 55-65 de kilometri pe ora, viscolind ninsoarea, se arata in avertizarea ANM.

Incepand de duminica, ora 18.00, pana luni, la aceeasi ora, codul galben va fi restrans la 12 judete - Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea, Galati, Bacau, Vaslui, Iasi si Neamt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.