Presedintele MP Traian Basescu a declarat, marti, ca premierul Dacian Ciolos a fost tratat ''ca un copil de mingi'' de catre cancelarul Germaniei, Angela Merkel, in timpul vizitei premierului la Berlin.

''Nu a fost o vizita oficiala, a fost o vizita de lucru care nu a avut decat un singur obiectiv, ca doamna Merkel sa-i spuna domnului Ciolos pozitia Germaniei fata de Romania'', a sustinut fostul sef de stat.

Traian Basescu a comentat afirmatiile cancelarului german privind Schengen afirmand ca Romania a ratat intrarea in acest spatiu in anul 2012.

''In ceea ce priveste afirmatiile doamnei Merkel legate de Schengen, as observa un aspect. Este vorba despre ceea ce datoram USL-ului. Romania a ratat intrarea in Schengen in 2012! Vreau sa fie foarte clar. Sunt documente ale UE care probeaza ca se aprobase in Consiliul European discutarea intrarii Romaniei la Consiliul JAI din octombrie 2012. Lovitura de stat aplicata de USL sub conducerea inteleapta a lui Crin Antonescu si Victor Viorel Ponta a facut ca Romania sa iasa din traictoria intrarii in Spatiul Schengen'',
a afirmat Basescu. Cancelarul german Angela Merkel a declarat joi, la Berlin, dupa intrevederea pe care a avut-o cu premierul Dacian Ciolos, ca Romania a facut eforturi in ceea ce priveste apararea granitelor si combaterea coruptiei, dar ca asteapta raportul CE in ceea ce priveste aderarea la spatiul Schengen.

Intrebata in cadrul unei conferinte de presa comune cu premierul Dacian Ciolos daca Romania este pregatita sa adere la spatiul Schengen, Angela Merkel a declarat ca proiectul Schengen este de foarte mare actualitate si ca este "corect" ca Bucurestiul a facut eforturi in ceea ce priveste securizarea granitelor, dar a precizat ca asteapta urmatorul raport al Comisiei Europene privind coruptia.

''Cred ca Schengen este un lucru foarte apreciat de cetateni si un instrument pentru cresterea economica. Este corect ca Romania a facut foarte multe eforturi in apararea granitelor, asteptam insa urmatorul raport CE privind coruptia. Asteptam sa vedem ca in acest raport se regasesc toate eforturile Romaniei de combatere a coruptiei astfel incat sa adere la spatiul Schengen", a declarat Merkel.

Cancelarul german a spus ca exista motive intemeiate sa pastram libertatea de miscare in cadrul spatiului Schengen, iar pentru asta trebuie rezolvata problema migratiei. Ea a mai precizat ca actualele controale temporare instituite la granite sunt parte a acordului Schengen.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.