Hidrologii au instituit cod portocaliu pe rauri din opt judete din vestul si nord-vestul tarii, unde incepand de luni seara pana marti dupa-amiaza se pot produce inundatii locale, iar 11 judete vor fi pana miercuri dimineata sub avertizare cod galben de inundatii.

Judetele Maramures, Satu Mare, Salaj, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara si Alba vor fi, de luni, ora 20.00, pana marti, la ora 16.00, sub avertizare cod portocaliu de inundatii, potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Inundatii locale se pot produce pe raurile din bazinele hidrografice Viseu - in bazinul superior, in amonte de statia hidrologica Leordina, pe Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare - in amonte de statia Nepos si afluentii sai de dreapta din judetul Bistrita-Nasaud, pe Crasna (judetele Salaj si Satu Mare), Barcaul superior si afluentii sai din judetele Salaj si Bihor, Somesul Mic bazin superior si afluentii sai din judetul Cluj, Crisul Repede - in amonte de statia Vadu Crisului (judetele Bihor si Cluj), Crisul Negru - bazinul superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Bihor si Arad, Crisul Alb - in amonte de statia Gurahont si afluentii sai din judetele Hunedoara si Arad, precum si pe Aries - bazin superior si afluentii sai din judetele Alba si Cluj, scrie MEDIAFAX.

Inundatii se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare marti, intre orele 03.00 si 11.00, pe unele rauri din bazinele hidrografice Tur, Crisul Negru (bazin superior si mijlociu) si pe unele rauri situate in zona de munte din judetele Maramures, Cluj si Alba, a precizat INHGA.

De asemenea, de luni, ora 18.00, pana miercuri, la ora 06.00, vor fi sub avertizare cod galben unele rauri din judetele Maramures, Satu Mares, Bistrita-Nasaud, Salaj, Cluj, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Caras-Severin si Timis.

Avertizarea cod galben a fost instituita pe raurile Tisa (la intrarea in tara), Viseu, Iza, Tur (judetele Maramures si Satu Mare), Somes (judetele Bistrita-Nasaud, Salaj, Maramures, Cluj si Satu Mare), Crasna (judetele Salaj si Satu Mare), Barcau (judetele Salaj si Bihor), Crisul Repede (judetele Cluj si Bihor), Crisul Negru, Crisul Alb (judetele Bihor, Arad si Hunedoara), Aries (judetele Cluj si Alba), Bega - in amonte de statia Faget, Bistra si alti afluenti ai Timisului superior aferenti sectorului aval Teregova - in amonte de Lugoj (judetele Caras-Severin si Timis).

Scurgeri pe versanti, torenti si paraie cu depasirea cotelor de atentie se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai raurilor aflate sub avertizare.

Citeste si:
ANM: Cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat....
ANM: Cod portocaliu de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.