Sediul Librariei "Mihail Sadoveanu" din Bulevardul Magheru din Bucuresti, care de-a lungul timpului a gazduit lansari ale cartilor unor scriitori precum Marin Preda, Octavian Paler si Nichita Stanescu, a fost retrocedat, insa libraria isi continua activitatea pe strada Edgar Quinet.

Libraria "Mihail Sadoveanu" are un statut special in cadrul retelei Companiei de Librarii Bucuresti (CLB), fiind supranumita "kilometrul zero al culturii romane", scrie MEDIAFAX.

De-a lungul timpului, scriitori precum Marin Preda, Octavian Paler, Mircea Micu, Nichita Stanescu, Marin Sorescu, Alexandru Paleologu, Fanus Neagu si Alex Stefanescu si-au lansat carti la Libraria "Mihail Sadoveanu". Acesta este si motivul pentru care s-a decis salvarea acestui brand, informeaza Compania de Librarii Bucuresti.

Incepand din ianuarie 2016, sediul Librariei "Mihail Sadoveanu" va fi restituit proprietarilor. Pentru a nu intrerupe istoria de 65 de ani a cunoscutei librarii, Compania de Librarii Bucuresti a decis ca Libraria 88, de pe strada Edgar Quinet, sa preia numele Libraria "Mihail Sadoveanu".

"Libraria «Mihail Sadoveanu» a facut istorie in viata culturala a Bucurestiului. Decenii la rand, cei mai cunoscuti scriitori romani si-au dat aici intalnire cu cititorii. Zilele acestea, din motive obiective, libraria se muta din sediul de pe Bulevardul Magheru, in cel de pe Academiei, colt cu Edgar Quinet. Le dam intalnire, in curand, prietenilor Librariei Sadoveanu si tuturor iubitorilor de carte, sa vina la noul sediu si sa fie alaturi de noi la acest nou inceput", a declarat Marieta Seba, director general al Companiei de Librarii Bucuresti.

Desi notificarea de punere in posesie a spatiului din Bulevardul Magheru a fost trimisa in iulie 2015, a existat o intelegere ca Libraria "Mihail Sadoveanu" sa functioneze in acel spatiu pana la finalul anului. Conform actelor, proprietatea, parte a constructiei cunoscute sub numele de "Ciclop", a fost restituita catre Fulicea Seraphina Ivona, Romalo Ion Mihnea Alexandru, Constandaky Ana Gheorghe, Pierre (Petre) Bragadir, Giles Maurice Marie Bragadir si Irène Jaqueline Marie Lodin de L’Epinay, mostenitorii lui Dumitru Bragadiru, decedat in anul 1915, potrivit Companiei de Librarii Bucuresti.

Citeste si:
Se împlinesc 39 de ani de la moartea lui Nichita Stănescu. Poetul...
Se împlinesc 39 de ani de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.