Primarul interimar al Capitalei, Razvan Sava, a declarat, vineri, ca se doreste gasirea unei solutii pentru continuarea activitatii Teatrului Nottara, precizand ca in prezent sunt discutii cu reprezentantii Teatrului Elisabeta.

Razvan Sava a spus ca vineri are o intalnire cu reprezentantii Directiei Investitii si Directiei Cultura din Primaria Capitalei, cu care va discuta despre posibila continuare a activitatii Teatrului Nottara la Teatrul Elisabeta. "Am avea o solutie la Teatrul Elisabeta. Acum suntem in discutii ca sa clarificam ultimele detalii. Speram ca, in cel mai scurt timp, actorii Teatrului Nottara sa poata sa joace acolo", a declarat primarul general interimar.

Teatrul Nottara a ramas din nou fara sediu, dupa ce cladirea ArCuB din strada Batiste din Bucuresti, in care trebuia sa isi reia activitatea, a fost incadrata cu gradul I de risc seismic, atat conducerea Nottara, cat si cea a ArCuB spunand ca au aflat despre acest lucru in ultimul moment.

Marinela Tepus, managerul Nottara, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, ca a aflat, pe 30 decembrie 2015, ca teatrul nu se poate muta in sediul ArCuB din strada Batiste, desi ar fi avut o intalnire cu directoarea ArCuB, Mihaela Paun, chiar cu o zi inainte.

Aceasta a adaugat ca Teatrul Nottara va intocmi o scrisoare deschisa prin care va cere demisia Mihaelei Paun. "Doamna a reusit sa faca ce nu a facut cutremurul din 1977 pentru Nottara - sa il scoata din activitate doua luni", a mai spus Marinela Tepus.

Contactata joi, de agentia MEDIAFAX, Mihaela Paun, directorul ArCuB-Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, a declarat ca a aflat ca sediul din strada Batiste este incadrat cu risc seismic de gradul I din 29 decembrie 2015, cand a primit rezultatele unui studiu de fezabilitate care nu isi propunea sa descopere acest lucru.

"A fost o rasturnare ca la teatru si pentru noi, pentru ca stiam din 2006 ca avem risc seismic de gradul II. Inginerul mi-a spus ca era obligat sa recalculeze, pentru ca s-au schimbat normativele", a spus Mihaela Paun, precizand ca a fost deranjata de acuzatiile Marinelei Tepus, managerul Nottara, potrivit careia Paun ar fi "scos un studiu din maneca".

Citeste si:
Curățarea eficientă a filtrelor de particule cu soluția...
Curățarea eficientă a...

Ulterior, ArCuB, institutie care functioneaza in subordinea Primariei Capitalei, a anuntat, intr-un comunicat de presa, inchiderea sediului situat in strada Batiste si anularea tuturor evenimentelor care urmau sa se desfasoare in acesta, precizand ca rezultatele celei mai recente expertize tehnice arata ca respectiva cladire se incadreaza in clasa I de risc seismic.

Teatrul Nottara din Bucuresti si-a suspendat activitatea de la sediul din Bulevardul Magheru pe 23 noiembrie 2015, in urma promulgarii de catre presedintele Klaus Iohannis a legii care prevede interzicerea desfasurarii de activitati in cladirile cu risc seismic ridicat, pana la consolidarea acestora.

Directorul ArCuB anunta, pe 26 noiembrie 2015, ca sala din strada Batiste va fi pusa la dispozitia Teatrului Nottara pentru a-si putea continua activitatea, masura urmand sa fie luata pana cand se vor rezolva problemele sediului din Magheru al Nottara.

Citeste si:
Deținuții din Rahova, pe scena Teatrului Nottara. „Pot face și...
Din spatele gratiilor, direct...

Teatrul Nottara a prezentat un prim spectacol, "Craciunul, altfel", pe 21 decembrie, la sala de spectacole a ArCuB. Sala ArCuB Batiste urma sa gazduiasca 19 dintre cele 36 de productii ale Teatrului Nottara, in timp ce altele urmau sa fie jucate pe scenele Teatrului de Comedie si Teatrului Metropolis. De asemenea, Marinela Tepus a facut un apel catre directorii unor teatre ca Odeon, Bulandra si National pentru a gazdui cate un spectacol de la Nottara.

Conducerea Teatrului Nottara a semnat un acord cu Cercul Mililtar National din Capitala, potrivit caruia, de doua ori pe saptamana, in acest spatiu sa fie jucate doua spectacole. In plus, o data pe luna, actorii Nottara vor urca pe scena Palatului Cotroceni.

In plus, Teatrul de Comedie va gazdui, in 20 ianuarie, premiera spectacolului Nottara "Familie de artisti", in regia lui Alexander Hausvater, dupa un text scris de Kado Kostzer si Alfredo Arias si tradus de Doru Mares.

Citeste si:
Autorități nepregătite, elevi fără corn și lapte. Un primar din...
Autorități nepregătite, elevi...

Teatrul Nottara functioneaza ca o institutie de spectacole de repertoriu (conform Ordonantei Guvernului numarul 21 din 31 ianuarie 2007 privind institutiile si companiile de spectacole si concerte, precum si desfasurarea activitatii de impresariat artistic, cu modificarile si completarile ulterioare), cu un colectiv artistic care are in componenta sa 35 de actori angajati, doi regizori si un scenograf si cu o echipa tehnica si administrativa de 85 de membri. Din noiembrie 2011, Marinela Tepus se afla la conducerea teatrului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.