Social5 Ianuarie 201615:56

Lectura de 2 minute

Peste 60.000 de mii de fosti angajati ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) ar putea avea pensia recalculata, dupa sistemul pensiilor militare de stat reintrodus din 1 ianuarie 2016, cei vizati putand contacta specialistii Casei de Pensii din MAI la numarul pus la dispozitie de minister.

Sistemul pensiilor militare de stat a fost reintrodus din 1 ianuarie 2016 dupa ce a intrat in vigoare Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat. Peste 60.000 de persoane aflate in evidenta Casei de Pensii Sectoriale a MAI vor putea beneficia de o recalcuare a pensiei.

In acest sens, ministrul Afacerilor Interne, Petre Toba, a dispus infiintarea unei linii telefonice speciale prin care fostii angajati ai minsterului care vor sa obtina mai multe informatii despre lege sau despre recalcularea pensiei pe care o au pot discuta cu specialistii Casei de Pensii a MAI. Numarul de telefon 021 264 8505 poate fi apelat de luni pana vineri, in intervalul 08.00- 16.00.

Pe taloanele de pensii din luna ianuarie 2016, va fi introdusa o mentiune prin care oamenii sunt informati ca, pana la data de 30.06.2016, isi pot exprima optiunea cu privire la perioada de timp avuta in vedere pentru realizarea recalcularii pensiei.

Cei interesati pot transmite solicitari de informatii si pe mail la adresa casadepensii@mai.gov.ro sau la adresa de corespondenta a Casei de Pensii a MAI - Bucuresti, Strada George Georgescu nr. 3, sector 4, Cod Postal 040131.

Citeste si:
Doi bărbați angajați pentru o fantezie sexuală, au intrat în casa...
Doi bărbați înarmați cu...

In plus, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, www.mai.gov.ro, pe prima pagina, la sectiunea ”Utile”, a fost creat un link catre pagina Casei de Pensii a MAI (http://www.mai.gov.ro/index03_3_04.html), unde pot fi gasite informatii referitoare la noile prevederi legale privind pensiile militare, raspunsuri la intrebari frecvente si modalitatile de contactare a specialistilor de la Casa de Pensii a MAI.

Potrivit Legii 223/2015, vor beneficia de pensii militare politistii, militarii si functionarii publici cu statut special care vor indeplini, incepand cu ianuarie 2016, conditiile legale de pensionare.

Mai exact, este vorba de cadrele militare, soldatii, gradatii profesionisti, militarii si jandarmii angajati pe baza de contract, preotii militari, politistii si functionarii publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciare (care sunt incadrati in Ministerul Justitiei sau in unitati subordonate acestuia).

Citeste si:
Tăriceanu: „Mărirea pensiilor cu 40% poate fi cheia relansării...
Tăriceanu: „Mărirea pensiilor...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.