Directorul publicatiei ”Atac de Buzau”, Florin Paraschivescu, acuzat de santaj, va petrece Revelionul in spatele gratiilor, dupa ce magistratii de la Tribunalul Buzau au decis prelungirea arestului preventiv in cazul acestuia cu inca 30 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia initiala de prelungire a masurii arestului preventiv a fost contestata de catre directorul publicatiei ”Atac de Buzau”, Florin Paraschivescu, insa in final judecatorii de la Tribunalul Buzau au hotarat ca decizia este justificata, iar barbatul trebuie sa ramana dupa gratii.

Solutia data de catre magistratii Tribunalului Buzau este definitiva.

In urma cu aproape trei luni, trei membri ai saptamanalului "Atac de Buzau", respectiv directorul Florin Paraschivescu, sotia sa Oana Galanton, responsabila cu publicitatea, si redactorul Doru Iuga, au fost retinuti, in urma unui flagrant organizat Oanei Galanton, prinsa imediat ce a primit 500 de lei de la primarul comunei Posta Calnau, Sorin Munteanu.

De-a lungul vremii, acesta a facut subiectul mai multor articole defaimatoare, ulterior, spun anchetatorii, primaul Sorin Munteanu fiind contactat de catre cei de la "Atac de Buzau", care i-ar fi cerut bani pentru a nu mai aparea in paginile publicatiei saptamanale, scrie MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, din 2014 pana in prezent, cei trei sunt banuiti ca ar fi santajat alte sase persoane din judetul Buzau, prin aceeasi metoda. Conform purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Buzau, procurorul Cecilia Iana, in acest caz exista in prezent cinci plangeri la dosar si cinci parti vatamate, dar cercetarile continua.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, cel de la care cei trei suspecti ar fi cerut bani si bunuri, inclusiv o masina, este fostul deputat PSD de Buzau Marian Ghiveciu, care a declarat ca a fost sunat de foarte multe ori de cei de la "Atac de Buzau", care i-au cerut importante sume de bani si bunuri, in final fostul parlamentar depunand plangere la Politie impotriva celor trei. Fostul parlamentar adauga ca, intr-o zi, Paraschivescu, Galanton si Doru Iuga l-au sunat de peste 40 de ori, incercand sa-l determine sa le dea bani. El adauga ca primarii PSD din Buzau ajunsesera sa i se planga personal, pe vremea cand avea functie in partid, dar si la sedintele PSD ca erau agresati de cei de la "Atac de Buzau".

Citeste si:
Crăciunul românilor în numere
Crăciunul românilor în numere

Saptamanalul "Atac de Buzau" a aparut pe piata media buzoiana in urma cu peste un an, iar de atunci s-a facut remarcat prin mai multe materiale defaimatoare la adresa unor oameni de afaceri si a unor primari din localitatile judetului.

In tot acest timp, potrivit unor surse judiciare, plangeri ar fi fost formulate de primari care ar fi fost nevoiti sa plateasca diverse sume de bani pentru a nu deveni subiect in paginile saptamanalului. Printre cei care ar fi depus plangere impotriva lui Paraschivescu s-ar numara primarul din Posta Calnau, Sorin Munteanu, primarul orasului Nehoiu, Florentin Lungu, primarul comunei Berca, Valeriu Marcu , fostul deputat Marian Ghiveciu, dar si oameni de afaceri.

Printre cei de la care Florin Paraschivescu ar fi incercat sa obtina bani se numara si proprietarul Grup Romet Buzau, Constantin Toma. El declara ca de mai multe ori a fost sunat personal de Paraschivescu si a primit mesaje prin intermediul a diverse persoane pentru a se intalni cu acesta in vederea incheierii unui contract de publicitate. Pentru ca a refuzat, numele lui Constantin Toma a aparut in diverse articole defaimatoare din saptamanalul buzoian.

Citeste si:
Vremea caldă și investițiile în surse alternative au înfrânt...
Vremea caldă și investițiile...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.