Presedintele Klaus Iohannis le-a transmis, luni, medicilor si asistentilor implicati in salvarea victimelor de la Colectiv, invitati la Palatul Cotroceni, ca "exista momente dramatice care ne incearca taria de caracter si scot la iveala un curaj nebanuit", el multumindu-le pentru efortul depus.

"Exista momente grele si evenimente dramatice care ne incearca taria de caracter, altruismul si umanitatea, care scot la iveala un tip de curaj si daruire altfel nebanuite. Dar, dincolo de asemenea momente, sta in puterea noastra sa fim mai solidari unii cu altii mereu. Nu e nevoie de evenimente tragice ca sa ne amintim sa fim oameni. Daca zi de zi vom incerca sa dam ce e mai bun din noi, sa aducem in jurul nostru, in familie, in comunitate mai multa generozitate si compasiune si sa lasam ceva in urma noastra, vom avea o societate in care ne place sa traim" a spus presedintele Klaus Iohannis, in discursul rostit cu ocazia concertului Corului National de Camera Madrigal, oferit in onoarea personalului medical implicat in acordarea asistentei ranitilor de la Clubul Colectiv.

Presedintele a mai spus ca au trecut putine zile de la evenimentul din Clubul Colectiv, care a marcat intreaga tara. "Ne sunt inca proaspete in minte gesturile de solidaritate umana, daruirea si generozitatea celor care au venit in ajutorul victimelor, in noaptea tragediei, in zilele ce au urmat si pana astazi. Oameni care n-au ajuns in lumina reflectoarelor, pe care putini ii cunosc, cu priceperea si fortele proprii au dat tot ce au putut pentru a salva vieti si pentru a alina suferinte. Va marturisesc ca am fost miscat de aceste gesturi", le-a spus seful statului.

Presedintele a mai spus ca oamenii din sistemul medical si de urgenta fac eforturi pentru a acorda ajutor, ingrijire si de multe ori liniste sufleteasca semenilor si pentru asta le multumeste, scrie MEDIAFAX. "Plecand de la exemplul pe care il dati, sunt convins ca unitatea si solidaritatea, respectul reciproc si dedicarea pot deveni o constanta in societatea noastra. Pornind de la astfel de principii, avem sansa sa progresam ca societate", a mai afirmat seful statului.

Klaus Iohannis a amintit si valul de solidaritate din afara granitelor, multumind si reprezentantilor statelor care si-au oferit ajutorul. "Un moment dramatic a functionat ca un adevarat catalizator. Indiferent de apartenenta sau nationalitate, oamenii s-au unit pentru un tel comun, pentru a-i ajuta pe semenii lor aflati in nevoie si suferinta. Este, daca vreti, declaratia simbol a umanitatii, care arata ca altruismul si solidaritatea nu cunosc granite", a mai declarat Iohannis.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.