Transportatorii au inceput protestul din Piata Victoriei, unde au venit cu mii de taxiuri, camioane, autobuze si microbuze, pentru a cere reducerea tarifului RCA si eliminarea supraaccizei din preturile carburantilor incepand din ianuarie 2016.

Actiunea de protest a inceput la ora 10.00, in parcarea din Piata Victoriei, pe bulevardul Kiseleff si pe strazile din apropierea sediului Guvernului fiind mii de masini ale transportatorilor de persoane si de marfuri.

Circulatia rutiera este inchisa, de la ora 5.00, pe soseaua Kiseleff, de la Piata Victoriei pana la Piata Presei, unde sunt parcate masinile transportatorilor, scrie MEDIAFAX.

Organizatorii - Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR), Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT), Asociatia Romana pentru Transporturi Rutiere Internationale (ARTRI), Asociatia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti (ANTTI), Asociatia Patronala a Transportatorilor Europa 2002 (APTE 2002) si Asociatia Operatorilor de Transport (APULUM) - au anuntat ca la protest vor participa aproximativ 9.000 de oameni, 7.000 de autobuze, autocare si taxiuri care apartin patronatelor cu activitate in domeniul transportului public de persoane si aproximativ 900 de autocamioane din domeniul transporturilor de marfa.

Presedintele COTAR, Vasile Stefanescu, a declarat ca s-a recurs la aceasta forma de protest pentru a atrage atentia ca masurile luate in ultimul timp afecteaza atat transportatorii, cat si cetatenii posesori de autovehicule, care vor plati RCA de aproximativ 1.000 de euro anual, mult peste puterea financiara a romanilor.

"De asemenea, cresterile de taxe din transporturi vor afecta toate celelalte industrii si comertul, prin cresterea preturilor, astfel incat va produce o scadere a puterii de cumparare, ce-i va afecta pe toti romanii", a mai spus Vasile Stefanescu.

Transportatorii solicita interventia autoritatii pentru un cost al primei RCA suportabil, in conditiile in care tariful RCA a ajuns sa creasca cu peste 300 la suta in ultimele sase luni pentru activitatea de transport persoane si transport marfa, inclusiv taxi.

Citeste si:
4 moduri inteligente prin care poți reduce consumul de energie...
4 moduri inteligente prin...

De asemenea, transportatorii solicita eliminarea supraacizei, incepand cu data de 1 ianuarie 2016, interventia Guvernului pentru modificarea actelor normative (decizii ORDA) prin care operatorii de transport sunt obligati sa plateasca sume enorme pentru drepturile de autor, desi obiectul lor de activitate il constituie transportul de persoane, si nu difuzarea operelor muzicale sau a muzicii ambientale in autobuze, taxiuri si urgentarea parcursului legislativ din partea Ministerului Transporturilor pentru proiectele actelor normative discutate si aprobate in Comisiile de dialog social (modificarea HG 69), documente care ar trebui inaintate la Guvern sau la Monitorul Oficial pentru publicare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.