Octavian Bitu, directorul Salii Polivalente din Bucuresti, acuzat de fapte de coruptie, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare, prin decizia Tribunalului Bucuresti, care nu este definitiva.

Sentinta a fost pronuntata luni, de Tribunalul Bucuresti, si poate fi contestata.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata, pe 23 septembrie, pe Octavian Bitu, director al Complexului Sportiv National Sala Polivalenta din Bucuresti, aflat in subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, propunand instantei sa mentina si in timpul judecarii cauzei masura arestului preventiv, luata in cazul acestuia in timpul urmaririi penale.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada aprilie - august, Octavian Bitu a pretins de la un om de afaceri, denuntator in cauza, suma de 10.000 euro si cedarea unei constructii detinute de firma acestuia catre o societate la care este asociat, in vederea valorificarii in activitati comerciale.

"Despre valoarea constructiei, din care inculpatul Bitu Octavian a solicitat practic jumatate in scopul derularii de activitati comerciale, denuntatorul a afirmat ca este de minimum 180.000 euro, conform actelor contabile ale firmei. In schimbul banilor si foloaselor materiale pretinse, inculpatul Bitu Octavian l-a asigurat pe denuntator ca va stinge procesul civil aflat in derulare intre CSN Sala Polivalenta si firma acestuia din urma si va prelungi contractul de inchiriere a terenurilor pe care se afla constructia respectiva", au scris procurorii in actul de sesizare a instantei.

Octavian Bitu i-ar mai fi promis omului de afaceri ca, in schimbul banilor si foloaselor cerute, la viitoarea licitatie pentru inchirierea terenurilor, castigatoarea va fi o firma la care denuntatorul si un apropiat al lui Bitu sa fie asociati. "Pe terenurile pe care le inchiriase de la Complexul Sportiv National - Sala Polivalenta, firma denuntatorului construise o cladire pentru care, in cursul anului 2013, avea un contract de inchiriere cu un restaurant", potrivit procurorilor.

In aceste conditii, in luna aprilie 2013, Octavian Bitu ar fi amenintat un alt om de afaceri, denuntator in cauza, ca ii vor fi reziliate contractele de inchiriere pentru terenuri, daca nu va renunta la contractul de inchiriere a constructiei, astfel incat aceasta sa fie inchiriata unei firme indicate de directorul Salii Polivalente, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Fulgy, condamnat la doi ani de închisoare. Familia lui este...
Fulgy, condamnat la doi ani...

"In saptamana ulterioara primei amenintari si in luna mai 2013, inculpatul Bitu Octavian a reiterat amenintarile si l-a instiintat pe denuntator ca, daca nu este de acord cu propunerile lui, va determina rezilierea contractului de inchiriere a terenurilor pe care a fost construita cladirea", au precizat anchetatorii.

Directorul Salii Polivalente a fost prins in flagrant in 1 septembrie, dupa ce a primit 10.000 de lei de la unul dintre denuntatori. Octavian Bitu este in arest preventiv din 2 septembrie, in urma unei decizii luate de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor DNA.

Octavian Bitu era director al Salii Polivalente din Bucuresti din aprilie 2013, cand ministru al Tineretului si Sportului era Nicolae Banicioiu.

Bitu este si vicepresedinte al Organizatiei Sectorului 4 Bucuresti a PSD, filiala condusa de Nicolae Banicioiu. De asemenea, ministrul Sanatatii i-a botezat un copil directorului de la Sala Polivalenta.

Citeste si:
Țiriac, propunere UNICĂ pentru Guvern: Le pun pe masă 30 de...
Ion Țiriac, propunere UNICĂ...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.