Social13 Decembrie 201516:02

Lectura de 3 minute

RATB a deviat traseele a noua linii de autobuz care circula in zona Eroilor din Capitala, unde s-a surpat soseaua in urma lucrarilor facute pentru extinderea magistralei de metrou, a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al regiei, Constantin Tobescu.

Potrivit sursei citate, Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a deviat traseele autobuzelor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368 si 668.

"Noua linii de autobuz vor circula deviat de la intersectia Splaiul Independentei cu strada Stirbei Voda pe Splaiul Independentei - Soseaua Cotroceni - strada Doctor Marinescu- Bulevardul Eroii Sanitari- strada Doctor Carol Davila- Bulevardul Eroilor- Bulevardul Bagdasar, apoi se reia traseul de baza spre cartiere. Insa, spre Centru am luat decizia devierii traseelor pe Strada Elefterie, apoi Piata Operei- Splaiul Independentei, de unde reintra pe strada Stirbei Voda, unde am infiintat suplimentar o statie de autobuz pentru a le fi mai usor calatorilor pentru statia de metrou Eroilor", a precizat Constantin Tobescu, purtatorul de cuvat al RATB, duminica, dupa finalizarea sedintei Comisiei tehnice privind circulatia desfasurata la Primaria Capitalei.

Acesta a mai mentionat ca, avand in vedere devierile de trasee "interstatia a fost prelungita", scrie MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presa al RATB, pe traseul modificat pe sensul spre centrul Capitalei, autobuzele vor opri in statiile nou infiintate "Carol Davila" - amplasata pe Bd. Eroilor (bretea), respectiv "Stirbei Voda" - amplasata pe Str. Stirbei Voda, la 50 de metri dupa intersectia cu Splaiul Independentei.

Citeste si:
Cum te vei urca în autobuz - DOAR pe ușa din față, îndrumat de...
Cum te vei urca în autobuz...

De asemenea, pe traseul modificat pe sensul spre cartierele Drumul Taberei si Militari, autobuzele vor opri in statiile "Stirbei Voda"- amplasata pe Splaiul Independentei (comun cu liniile 61, 69, 90, 91, 123 si 601), respectiv in statiile nou infiintate "Gheorghe Marinescu" - amplasata pe artera Bd. Gheorghe Marinescu si "Carol Davila" - amplasata pe Bd. Eroilor (bretea).

Pe de alta parte, purtatorul de cuvant al Primariei Capitalei, Alexandru Ichim, a aratat dupa incheierea sedintei de duminica a Comisiei tehnice privind circulatia, ca se mentine masura restrictei de circulatie in zona Eroilor "cu un impact negativ din pacate asupra populatiei din Drumul Taberei si din cartierul Militari".

Acesta a precizat ca in timpul sedintei Comisiei s-a stabilit ca circulatia rutiera auto pe sensul de coborare din cartierele Drumul Taberei si Militari se va face pe arterele Panduri si Calea 13 Sepembrie, iar o alta ruta ar fi Soseaua Geniului si Soseaua Cotroceni.

Conform purtatorului de cuvant al Primariei Capitalei, in sensul de urcare spre cartierele Drumul Taberei si Militari circulatia se va desfasura prin Splaiul Independentei - Soseaua Cotroceni - Soseaua Geniului, prin Soseaua Cotroceni - Bulevardul Iuliu Maniu - Bulevardul Vasile Milea sau prin Splaiul Independentei - strada Elefterie - Bulevardul Eroilor.

Citeste si:
Ministru al Sănătății, cu familia la plaja în timpul pandemiei: ”Am...
Ministru al Sănătății, cu...

Acesta a mai explicat ca s-a instituit provizoriu masura opririi vehiculelor sau parcarii acestora pe strazile dr. Gheorghe Marinescu si Elefterie, context in care institutia face un apel la toti locuitorii acestor zone sa elibereze carosabilul pana luni dimineata. In acelasi scop, a anuntat Ichim, Politia Rutiera si Politia Locala vor face o informare in zona pentru ca aceasta artera "este una vitala" pentru fluidizarea traficului in cartierul Drumul Taberei.

De asemenea, ca masura de fluidizarea traficului, Brigada de Politie Rutiera, Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti si Politia Locala a Sectoarelor 1, 3, 4, 5 si 6 vor suplimenta cu 40 numarul de echipaje in strada, fata de prezenta constanta pe arterele Capitalei in conditii normale de trafic.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.