Expozitia "#FIND_US", dedicata fotografilor afectati de tragedia din clubul Colectiv, anuntata initial pentru perioada 8 - 31 decembrie, la Casa Filipescu-Cesianu din Bucuresti, a fost reprogramata si va avea loc intre 10 decembrie si 28 ianuarie, la ArCuB Gabroveni.

Desfasurat sub titulatura "#FIND_US - Expozitie in memoria fotografilor din Colectiv", evenimentul va fi vernisat sambata, de la ora 14.00, la Centrul cultural ArCuB din Hanul Gabroveni.

"Fotografii din Colectiv erau parte a unui grup unit, acestia participand impreuna atat la majoritatea concertelor din Bucuresti, cat si la concertele de anvergura din tara si nu numai (Roger Waters, Robbie Williams, André Rieu, AC&DC, Bon Jovi, Rockstadt Extreme Fest, ArtMania, Electric Castle, Hellfest (Franta) sunt doar cateva exemple). Erau legati atat de afinitati profesionale, cat si de prietenie, ei fiind cei care de fiecare data erau prezenti in fata scenei spre a surprinde cele mai bune cadre cu artistii si cu publicul. Aproape toate fotografiile de concert aflate in diversele galerii foto online sunt rezultatul muncii acestor fotografi", se spune pe pagina de Facebook a evenimentului, www.facebook.com/events/1651255918480655.

Mai multi dintre acesti fotografi au decedat, scopul expozitiei fiind sa le omagieze munca. De asemenea, expozitia isi propune sa ii sustina pe supravietuitorii incendiului, care au nevoie de ajutor.

Expozitia va cuprinde trei sectiuni. Pe de o parte, vor fi fotografii de concert realizate de cei care au fost in clubul Colectiv, apoi vor fi fotografii de concert realizate de grupul lor de prieteni fotografi, care au donat cele mai bune lucrari (in total strangandu-se 200 de exemplare), si o a treia sectiune va cuprinde fotografii cu trupa Goodbye to Gravity, din concertele sustinute de aceasta de-a lungul timpului, strangandu-se in total 50 de lucrari.

Primele doua sectiuni constituie o expozitie in sine, care va putea fi vizitata la Centrul cultural ArCuB din Hanul Gabroveni incepand de joi, de la ora 14.00. Vernisajul expozitiei va avea loc sambata, de la ora 14.00.

Citeste si:
Verificări la sânge după tragedia din Cariera Jilț. Ministrul...
Verificări la sânge după...

A treia sectiune va fi o expozitie separata, care se va deschide pe 22 decembrie, la Casa Filipescu-Cesianu, spatiu oferit de Muzeul Municipiului Bucuresti.

Intrarea la expozitia "#FIND_US" va fi libera, existand insa posibilitatea ca publicul sa faca donatii. Sumele stranse vor fi folosite pentru tratamentul fotografilor raniti in incendiul din clubul Colectiv sau vor ajunge la familiile acestora, greu incercate dupa tragedie, scrie MEDIAFAX.

"#FIND_US" este o expozitie care doreste sa arate publicului viziunea fotografilor raportata la artistul care urca pe scena, la reactiile acestuia si la public. Scopul principal este intelegerea complexitatii si pasiunii care exista in spatele obiectivului foto.

In cadrul expozitiei va fi organizata si o licitatie, toate lucrarile expuse urmand sa fie vandute, spre a putea oferi un sprijin real fotografilor afectati de tragedia din clubul Colectiv si familiilor acestora.

Citeste si:
Noi vești despre dosarul Colectiv. Instanța vrea să reaudieze doi...
Noi vești despre dosarul...

In urma incendiului din 30 octombrie, din clubul Colectiv din Bucuresti, au murit la fata locului 26 de persoane, iar o alta victima, in drum spre spital. Dintre ranitii internati au mai decedat 33 de persoane, numarul victimelor ajungand, pe 22 noiembrie, la 60.

Printre fotografii care au murit in urma incendiului din Colectiv s-au numarat Teodora Maftei, decedata la varsta de 36 de ani, si Alex Chelba, decedat la varsta de 33 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.