Judecatoarea Geanina Terceanu, retinuta pentru ca ar fi primit 220.000 euro mita pentru a da o solutie de achitare in dosarul Transferurilor, a fost interceptata ambiental in timp ce vorbea cu o persoana despre banii primiti, cerandu-i acesteia sa nu spuna nimic despre ea si sa nu dea declaratii.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au retinut-o, joi, pe Geanina Terceanu, judecator la Tribunalul Bucuresti, pentru luare de mita si au pus in miscare actiunea penala fata de Ioan si Victor Becali, impresari sportivi la data faptei, pentru dare de mita. Geanina Terceanu, Ioan si Victor Becali au fost dusi, vineri, la Curtea de Apel Bucuresti, care va decide daca admite propunerea procurorilor de arestare preventiva a celor trei, pentru 30 de zile. Conform referatului cu propunere de arestare preventiva, judecatoarea a fost interceptata ambiental in timp ce discuta cu un intermediar despre banii primti de la fratii Ioan si Victor Becali.

"Discutia a fost purtata in contextul in care (.....) si (.....) s-au deplasat la locuinta suspectei Terceanu Geanina, careia i-au solicitat cu imprumut suma de 150.000 de euro, suma de care (.....) avea nevoie pentru a acoperi prejudiciul cauzat intr-un dosar penal in care era trimis in judecata pentru comiterea mai multor infractiuni de furt calificat", se arata in referatul cu propunere de arestare al prcurorilor.

(...) Intermediar : Ma, e vorba de Becali..

Terceanu Geanina: Cu cine ai vorbit? (.....) : Cu Internele. (...) Cu Internele? Cine ti-a…?

I: DNA-u’, DNA-u’, mai!

Terceanu Geanina: …[neinteligibil]… nu mai veni. (.....): Da. (...): Nu mai veni acum p-aici, sa scapam din chestia asta! (.....):

I: A?

Terceanu Geanina : Bai, nu spuneti nimic de mine!

(.....) Terceanu Geanina : D.N.A.? Da’ D.N.A. a venit? Din trafic te-a luat? (.....)

I: Da, ma da! Au venit si m-au luat pe sus. „Buna ziua, nu stiu ce. Buna ziua.”.

Terceanu Geanina: Inseamna ca te-au filat. (.....) Vai de capu’ meu! (...) Nu spuneti… nu spuneti nimic! Asta este!

I: Bai stai linistita, ca daca vroiam sa te da pana acum, te dadeam. Stai linistita ca nu dau nimic.

Terceanu Geanina: Ai inteles? Deci, nu dati in gat, ca pedeapsa o da instanta!

Citeste si:
Dosar fictiv la Judecătoria Ploiești: Moș Crăciun contestă decizia...
Dosar fictiv la Judecătoria...

I: Da’ nu-i vorba de dat in gat! Da’ bai, stai linistita, ca nu fac… nu fac… Deci, nu fac…

Terceanu Geanina…[*neinteligibil*]… de asta.

I: N-o sa fac asa ceva niciodata!

Terceanu Geanina: Mai au alte probe?

I: Ce probe sa aiba?

Terceanu Geanina: Nu zice nimica! …[*neinteligibil*]…

I: Hai, stai linistita! …[neinteligibil]…

Terceanu Geanina: Eu n-am mai ramas cu nimic de-acolo! Adica, nu v-am zis?

I: Ai cheltuit toti banii? Mama, manca-ti-as! Am zis ca asta-i sigura, zic: „Ba, vorbim cu ea.” si…

Terceanu Geanina: Nici n-am… Doamne, Maica Domnului!

I: Bai, nu-ti face probleme. Nu mai sta cu frica ca nu dau de tine! …[*neinteligibil*]… de toti.

Terceanu Geanina: Deci, n-am bani!

I: Da banii aia care... De la astia 100.000?

Citeste si:
Final de proces pentru Gheorghe Dincă
Final de proces pentru...

Terceanu Geanina: I-am… i-am cheltuit.

I: I-ai cheltuit?

Terceanu Geanina: Nu mai am.

I: Bai, nu te gandi ca-i iau! Ti-i cer… ca sa nu mai ti-i dau…

Terceanu Geanina: Da’ n-am, deocamdata!

I: Bai Geanina, te gandesti acuma la chestiile astea? Sa-mi bag picioarele, ajungem toti la parnaie

Terceanu Geanina: N-am, n-am… N-am… n-am …[neinteligibil]…Iti dai seama ca nu e bine sa fim vazuti! (...) Ce e, ma? Ce tot ma cautati? Da' ce tot vreti?

I: Stai, ma, linistita! Stai linistita!

Terceanu Genina: Ce tot vreti atata?...Terceanu Geanina: Foarte bine! Si ce ma cautati si la dracu? Ce... mai avem de discutat ceva?

I: Stai, ma, sa-ti spun! Stai putin!

Terceanu Geanina: Da' voi sunteti oameni sau ce sunteti?

I: Bai, dar stai putin, ca nu vreau sa te...

Terceanu Geanina: Hai, ca in tine am avut incredere! Asta... ce?.. Hai, bai, Am crezut ca avem o relatie normala din... ca intre oameni!

Citeste si:
Geanina Terceanu, internata in stare grava
Update  Fosta judecatoare...

I: Si nu... si avem, avem! Stai linistita, ca nu se-ntampla nimic!: Deci, nu mai e nicio problema! Am fost la Victor, am rezolvat cu el. Mi-a dat o parte.

Terceanu Geanina: Foarte bine!..(...): Ce tot atata....?

I: Si...

Terceanu Geanina: Eu am vorbit cu tine. Acum bagi 10 persoane aici!...(...): E... ok! Gata!... Nu mai vreau! Am crezut ca suntem oameni! Am avut o relatie normala, de oameni. M-am imprietenit si cu ea si acum aud tot felul de prostii! (...) Da' ne-ntalnim de zece mii de ori! Ok, am stabilit, am facut, am dres...Gata!

I: Vreau sa-ti mai spun ceva... ca de-asta am venit mai mult. Ca nu pentru altceva...: Daca in caz... ma cheama sau o cheama , ce sa zicem? Sa cadem de acord toti.

Terceanu Geanina: Nu... ce sa zici? Nimic! Ce sa zicem? Asta e! Nu ne cunoastem si nu spunem.

I: Pai, normal ca nu zicem nimica, dar ce zicem?

Terceanu Geanina: Nimic! Ce sa zicem? Asta e! Nu dai declaratii!

Citeste si:
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf a doua înfățișare la...
Anamaria Prodan și Laurențiu...

Magistratul Tribunalului Bucurest a fost adusa joi la sediul DNA pentru a da declaratii in acest dosar, iar ulerior a fost retinut de procurorii anticoruptie. Totodata, la sediul DNA, au fost audiati, joi seara, Cristi Borcea si fratii Ioan si Victor Becali. Acestia au fost adusi din Arestul Politiei, unde au fost transferati, miercuri, din penitenciar, unde isi executa pedepsele primite in dosarul transferurilor de jucatori.

In acelasi dosar, procurorii au dispus si urmarirea penala in continuare, pentru dare de mita, a lui Cristian Borcea, presedinte executiv al Clubului de fotbal "Dinamo" la data faptei.

Dosarul de la DNA a fost constituit in urma unui denunt, au declarat pentru MEDIAFAX sursele judiciare, care au precizat ca Terceanu ar fi primit banii prin intermediari, care nu erau avocati.

Potrivit procurorilor, in 24 februarie 2009, judecatorului Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucuresti, i-a fost repartizat spre judecare dosarul transferurilor de fotbalisti, cauza in care Ioan Becali, Victor Becali si Cristian Borcea, alaturi de alti cinci oameni de fotbal, fusesera trimisi in judecata pentru inselaciune si evaziune fiscala.

In 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a dispus achitarea tuturor celor opt inculpatii trimisi in judecata in legatura cu efectuarea de tranzactii ilegale la transferurile unor fotbalisti catre cluburi din strainatate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari in dauna statului si de peste zece milioane de dolari in dauna a patru cluburi de fotbal.

Judecatorul a dispus achitare pentru toate infractiunile retinute in sarcina celor opt oameni de fotbal, in temeiul dispozitiilor articolului 10 litera a din Codul de procedura penala din anul 1968, respectiv pentru ca "fapta nu exista".

In urma investigatiilor, procurorii DNA au stabilit ca, pentru a pronunta aceasta solutie de achitare, Geanina Terceanu a primit de la inculpatii Ioan si Victor Becali si de la suspectul Cristian Borcea, in mai multe transe, suma totala de 220.000 de euro, incepand din aprilie 2009 si pana in mai 2012.

"Sumele de bani primite cu titlu de mita au fost remise magistratului de catre cele trei persoane fie personal fie prin intermediar, in diferite locatii din Bucuresti si judetule Ilfov si Ialomita. In cursul anului 2009, o parte din banii primiti in modalitatea de mai sus au fost folositi de inculpata Terceanu Geanina la achizitionarea unei locuinte", sustin procurorii.

In 12 noiembrie 2012, hotararea de achitare pronuntata de Geanina Terceanu a fost desfiintata printr-o decizie a Curtii de Apel Bucuresti, instanta de control judiciar pronuntand condamnarea inculpatilor la pedepse intre trei si opt ani de inchisoare, cu executare sau cu suspendare.

Ulterior, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis rejudecarea cauzei, motivand ca judecatorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzati si a dispus condamnarea pe probe in baza carora fusesera anterior achitati, de Tribunalul Bucuresti.

In urma rejudecarii, tot la Curtea de Apel Bucuresti, toti inculpatii au primit, in martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea si Ioan Becali - cate sase ani si patru luni, Victor Becali - patru ani si opt luni, Gheorghe Copos - trei ani si opt luni, Mihai Stoica - trei ani si sase luni, Gheorghe Netoiu si Jean Padureanu - cate trei ani si patru luni, si Gheorghe Popescu - trei ani, o luna si zece zile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.