O eleva de 16 ani, de la Colegiul Economic Bacau, care a avut un conflict cu o colega, in urma caruia a lasat un bilet de adio in care a scris ca se va sinucide, a fost salvata de la inec, joi, de catre colegii sai, care au scos-o pe mal cu ajutorul unui cordon facut din haine.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Bacau, adolescenta de 16 ani, eleva in clasa a IX-a la Colegiul Economic, s-a aruncat in canalul de fuga al raului Bistrita, de la intrarea in municipiul Bacau, dupa ce a avut un conflict cu o colega de clasa, care ar fi fost aplanat de catre un politist, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Dupa altercatie, eleva a lasat in sala de clasa un bilet de adio in care ameninta ca se va sinucide, indicand, se pare, si locul unde intentiona sa faca acest lucru.

Cand au descoperit biletul respectiv, colegii adolescentei de 16 ani si profesori din liceu s-au dus imediat in zona canalului de fuga al raului Bistrita. Cand si-a vazut colegii si profesorii, eleva s-a aruncat in apa, insa a iesit singura la suprafata si a inceput sa inoate. Colegii sai, care intre timp au alertat atat pompierii, cat si Ambulanta, au facut un cordon din haine si au reusit sa o scoata pe adolescenta la mal.

"In momentul in care echipajul nostru a ajuns la locul solicitarii, minora era deja scoasa pe mal. Echipajul medical al ambulantei a preluat-o pe eleva si a transportat-o la Spitalul de Urgenta Bacau", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau, Andrei Grecu.

Reprezentatii ISJ Bacau au anuntat ca vor declansa o ancheta in acest caz pentru a stabili cauzele exacte care au determinat-o pe eleva sa incerce sa se sinucida.

"Este un incident regretabil. Adolescentii au tot felul de tulburari emotionale, cum este si in cazul acestei eleve. Am inteles ca in conflictul pe care l-a avut cu acea colega ar fi intervenit si un politist. Nu cunoastem, deocamdata, ce a fost acolo, o sa ne lamurim din ce o sa ne spuna martorii. Poate ca eleva, prin gestul sau, a dorit sa semnaleze ca a suferit pe nedrept in urma acelui conflict”, a precizat purtatorul de cuvant al ISJ Bacau, Doina Marinov.

Citeste si:
O elevă care a supraviețuit atacului de de la liceul din Uvalde:...
O elevă care a supraviețuit...

Cazul adolescentei de 16 ani nu este singular la Colegiul Economic Bacau. O alta eleva, tot de 16 ani, a fost gasita inecata, in iunie anul trecut, in acelasi canal de fuga al raului Bistrita, dupa ce fusese data disparuta din caminul liceului. Prin mesajele transmise pe telefon colegelor sale, adolescenta a dat de inteles ca va recurge la un act suicidal. De altfel, pe malul canalului au fost gasite rolele cu care plecase din internat.

De asemenea, la sfarsitul lunii trecute, o alta eleva de 16 ani de la Colegiul Economic a fost data disparuta din caminul liceului, fiind cautata mai multe zile de catre pompieri tot in canalul de fuga al raului Bistrita, dupa ce s-a gasit portofelul sau plutind pe apa. Adolescenta, care ar fi lasat un bilet de adio in internat, nu a fost gasita pana in prezent de catre politisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.