Primarul din Resita, Mihai Stepanescu, ridicat de catre procurori in urma perchezitiilor la sediul institutiei si audiat la DNA Timisoara, a fost retinut, joi seara, pentru fapte de coruptie, urmand ca vineri sa fie prezentat instantei cu propunerea de arestare preventiva.

Procurorii DNA Timisoara au terminat, joi seara, in jurul orei 22.30, audierea primarului municipiului Resita, Mihai Stepanescu, cercetat pentru fapte de coruptie, iar in urma audierilor acestia au emis pe numele acestuia ordonanta de retinere pentru 24 de ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vineri, primarul din Resita urmeaza sa fie prezentat in fata magistratilor cu propunere de arestare preventiva.

Surse judiciare au declarat ca Mihai Stepanescu este suspectat ca a pretins si primit bani, cu titlul de mita, de la societatea comerciala Elis Pavaje Alba, ”in legatura cu atribuirea si derularea unui contract de lucrari publice incheiat de Primaria Resita cu firma respectiva, reprezentata de Stelian Taune, in valoare de aproximativ 600.000 de lei”.

”Stepanescu a pretins si a primit de la societatea comerciala aproximativ 10% din valoare platilor facute de Primaria Resita catre aceasta firma”, au precizat sursele citate.

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Timisoara fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor fapte de coruptie, comise in perioada 2014 - 2015. Astfel, joi, au avut loc perchezitii la cinci adrese din Timisoara si Resita, din care una la sediul unei institutii publice, iar restul la locuintele unor persoane. Primarul Mihai Stepanescu a fost ridicat de procurori, in urma perchezitiilor la sediul institutiei, si a fost dus la DNA Timisoara, pentru audieri, scrie MEDIAFAX.

Edilul a declarat jurnalistilor, la iesirea din sediul Primariei, ca a prezentat documentele solicitate.

"Am fost informat ca trebuie sa prezentam documente si atat. Am aflat doar ca se face o perchezitie", a spus Stepanescu. Intrebat daca a luat personal mita sau prin intermediar, primarul a spus: "N-am perceput niciodata bani. Nu. Nu, sub nicio forma. Se fac verificari din cate am observat, mai departe.... Eu n-am cerut, n-am perceput, sub nicio forma. Eu am primit doar un mandat de perchezitie si atat".

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

Avocatul lui Mihai Stepanescu, timisoreanul Viorel Pasca, a declarat presei, la randul sau, ca perchezitia a avut legatura cu un contract de atribuire de lucrari publice.

"A fost facuta o perchezitie de catre DNA Timisoara la sediul Primariei Resita in legatura cu un contract de atribuire de lucrari publice. Mai mult de atat nu stiu sa va spun ca nu am vazut contractul", a declarat avocatul. Primarul din Resita, Mihai Stepanescu, se afla la al doilea mandat din partea PSD.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.